17-годишен младеж, участник в класацията Спортист на Община Разград за

...
17-годишен младеж, участник в класацията Спортист на Община Разград за
Коментари Харесай

17-годишен младеж, участник в класацията „Спортист на Община Разград за 2022 г.“, за втори път хвана Богоявленския кръст

17-годишен юноша, участник в класацията „ Спортист на Община Разград за 2022 година “, за повторно хвана Богоявленския кръст на ритуала, проведен на язовир „ Пчелина 2 “ край Разград.

Провеждането на ритуала „ Хвърляне на Богоявленския кръст на Йордановден “ бе възобновено в Разград преди няколко години от младите бизнесмени Андрей Андреев, Джипо Джипов и Христофор Илиев, а Община Разград и тази година оказа подпомагане в организацията с обезопасяване на зоната за скачане със избавител и лодка, обезпечаване на кола за спешна помощ, както с взаимно с ОДМВР-Разград – отделяне на буферни зони за паркиране и обезопасяване на местата за публиката.

Преди ритуала архиерейският наместник отец Георги отслужи водосвет, освети дървения кръст, който по-късно хвърли в язовира, освети и иконата на Св. Йоан Кръстител, която бе планувана от уредниците за индивида, който извади кръста от водата.

Седмина смелчаци се хвърлиха във водите на язовира, първи до кръста стигна 17-годишният Никола Комаровски. Той е възпитаник в НПТГ “Шандор Петьофи “, играч от Съюзна контролна комисия “Будо “-Разград. Заради достижението си през отминалата година – европейски първенец по киокушин карате за младежи 16-17 години в дисциплинираност кумите кат. 75 кг. – Никола Комаровски бе определен в десетката на класацията „ Спортист на годината на Община Разград за 2022 година “ под №7. Комаровски за втора поредна година хваща Богоявленския кръст, пожела си това да се случи и трети път, както и здраве и триумфи през актуалната година.

Конкурентите му получиха грамоти за присъединяване си в ритуала, както и благословия от отец Георги. Свещеникът благослови и всички присъстващи, измежду които бяха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, регионалният шеф Драгомир Златев и неговият заместител Найден Късов, както и консуматори на обществени услуги от Разград.

Ритуалът приключи с българско хоро под звуците на жива музика – осъществявания на гайда и на барабан.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР