17-годишен белгийски турист получи хипертонична криза над Рилския манастир. Момчето

...
17-годишен белгийски турист получи хипертонична криза над Рилския манастир. Момчето
Коментари Харесай

Млад белгиец получи хипертонична криза в Рила

17-годишен белгийски екскурзиант получи хипертонична рецесия над Рилския манастир. Момчето беше избавен от екип на планинската група в Благоевград, заяви Нова.

Момчето се изкачило с група на 900 метра над манастира . Там обаче му прилошало. След избавителната акция екскурзиантът е откаран в болница. Медиците го прегледали и открили, че няма затруднения, след което той е изписан.

В тази връзка началникът на Планинската избавителна работа в Благоевград Георги Ботев разяснява, че чужденците, които идват у нас, нямат визия от българските планини и ги подценяват. Туристите не били наясно с променливите условия в планините, а предпоставките за подхлъзвания и контузии били огромни.

" Повечето ни акции се случват най-вече с чужденци навръх тази пътека. Денивелацията е доста висока. Маршрутът е непостижим за множеството туристи , които идват в България ", изясни той.

По думите на планинския избавител групата е била от студенти от Белгия. Те не били спортисти и нямали задоволително физическа подготовка за този маршрут. " Те са гонили време, което е довело до бърза отмалялост. Предполагаме, че момчето е имало здравословни проблеми преди този момент. Височината и умората са си споделили думата ", уточни Ботев.

" Самата акция се провежда доста бързо. За следващ път момчетата се оправиха доста добре ", добави спасителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР