17-19.09КвАРТал фест. Шесто издание на КвАРТал фест, с разнообразни събития

...
Коментари Харесай

Календар: съвременно изкуство из галериите на София, ново издание на "Реките на града"

17-19.09
КвАРТал фест. Шесто издание на КвАРТал фест, с разнородни събития из булевардите " Мария Луиза ", " Дондуков ", " Васил Левски " и " Сливница ".
17.09.
Лъвов мост. Новата градска интервенция на " Колективът " и самодейността им " Реките на града " е фокусирана върху пространството на Лъвов мост и Владайска река. Вход свободен.
17.09
Пощенски картички от бъдещето. Как ще наподобява София след десетилетия съгласно децата? Какво е мястото на природата? А на технологиите? Каква е ролята на изкуството? Кое би трябвало да се промени и кое да остане? По случай Деня на София изложба " КО-ОП " иницира среща сред някои от младите жители на столицата, с цел да дадат своите отговори, и създателите Борис Праматаров, Вяра Бояджиева и Мила Янева-Табакова, които деликатно да ги изслушат и скицират, а по-късно и да ги трансфорат в картини.

Самите те ще бъдат трансформирани в огромни картички с огромно обръщение от екипа на " Трансформатори " и изложени на празника пред три знакови за културния живот на София местоположения. Локация 1: Национална изложба " Квадрат 500 ", локация 2: Софийска градска художествена изложба, локация 3: Софийски боеприпас - Музей на актуалното изкуство.
17.09
Испански нощи. Един от най-известните модерни френски композитори и професори по китара, избран с право като " един от най-ярките и въодушевени създатели във Франция през днешния ден " - Арно Дюмон, идва за концерт в Пловдив с присъединяване на майсторката на фламенко китарата Елена Сан Роман и 14-те китари на отбор " Академика " Пловдив. Произведенията са на Исаак Албениц, Хоакин Родриго, Франсиско Тарега, Жорж Бизе и други. Дом на културата " Борис Христов ", 19:00 ч.
Арно Дюмон 19.09
Пътят към върха. С първото си издание предходната година цялата зона на Бунарджика в Пловдив се трансформира в пространство за музика, като на разнообразни места имаше рояли, камерни сформира и реализатори, водещи публиката към сцената на върха на хълма. Тази година събитието ще се повтори като част от Есенния салон на изкуствата с пет подиуми и над 50 актьори, част от които са All Star Big Band с диригент маестро Антони Дончев, Royal Dixie Band, Junior Brass Band с диригент Йордан Цветанов, " Kитарни гении " със Стела и Костадин Динкови, Арс Нова Квартет и други. Пловдив, рид Бунарджика, вход свободен
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР