169 биопроизводители трябва да намерят начин спешно да сменят фирмата,

...
169 биопроизводители трябва да намерят начин спешно да сменят фирмата,
Коментари Харесай

169 биопроизводители спешно трябва да сменят фирмата, с която имат договор за контрол и сертифициране

169 биопроизводители би трябвало да намерят метод незабавно да сменят компанията, с която имат контракт за надзор и узаконяване, предупреждава  Министерството на земеделието. Причината е, че една от контролиращите компании, които оперират у нас, приключва активността си.

4838 са сертифицираните биопроизводители сега в България. За да са публично приети за такива, всеки от тях има подписан контракт за надзор и сертификация, като по данни на регистъра контролиращите компании са единствено 14.

Една от тях - италианската „ Екогрупо “, след 12 декември към този момент няма да оперира у нас, което значи, че биопроизводителите, които имат подписан контракт с тази компания, незабавно би трябвало да се трансферират към друга.

Сертификатите им, че са биопроизводители изтичат на 12 декември и всеки опит да бъдат употребявани по-късно предстои на правосъдно гонене.

Биофермерите имат по-малко от месец, с цел да сключат контракт с друга контролираща компания, тъй като законът за биологичното произвеждане изисква да няма спиране в процеса на узаконяване.

От агроведомството не обясняват какви са аргументите италианската компания да приключи активността си у нас. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР