1660 служители на Напоителни системи“ може да останат без заплати,

...
1660 служители на Напоителни системи“ може да останат без заплати,
Коментари Харесай

1660 служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати

1660 чиновници на „ Напоителни системи “ може да останат без заплати, които се дължат до края на този месец, сигнализира служебният министър на земеделието Христо Бозуков.

На 13-и този месец поради установени 17 нарушавания ръководителят на Съвета на шефовете на „ Напоителни системи “ Снежина Динева е освободена от поста. Следващите два дни обаче тя е трансферирала голяма сума от сметките на сдружението, което на процедура блокира заплащания на Данък добавена стойност, осигуровки и заплати на чиновниците. Блокирала е и двата електронни подписа на сдружението.

„ Парите, споделям, успяхме да ги осигурим. Има благоприятни условия и от несъбираеми средства да се намерят още. Договорихме се даже и с Националната организация по приходите за пролонгация, вероятно ще се заплащат и лихви за това, за пролонгация на ДДС-то. Има заплаха хората да останат без заплати, тъй като няма кой да подреди изплащането на заплатите “, сподели министър Бозуков.

Парите за заплати са обезпечени от държавното управление, сподели министърът, само че те действително не могат да бъдат изплатени, тъй като новоназначеният началник на „ Напоителни системи “ Димо Чопков не е регистриран от съда поради подадени тъжби от предходното управление.

Димо Чопков увери, че ще се откри метод чиновниците да получат заплатите си.

„ Търсим метод с министър Бозуков това да се направи, тъй като този Съвет на шефовете още с встъпването си в сдружението е осведомен с този проблем и търсим метод да го решим “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР