165 километра нови и основно ремонтирани пътища, които още са

...
165 километра нови и основно ремонтирани пътища, които още са
Коментари Харесай

Първата инспекция на пътища установи отклонения от качеството при над 50% от участъците

165 километра нови и главно ремонтирани пътища, които още са в гаранция, са тествани през месец септември от Института по пътищата и мостовете към Агенция „ Пътна инфраструктура “. При над 50% от инспектираните сектори са открити отклонения от качеството и техническите условия.

Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който дружно със заместник-министър Николай Найденов и инж. Веселин Димитров – шеф на Института за пътища и мостове, показаха резултатите от осъществените инспекции на сектори от републиканската пътна мрежа.

Взети са общо 312 сондажни проби от 12 обекта в гаранционен период, като на 7 от тях са открити разминавания на дебелината на асфалтовите пластове с плановите. На 4 от тестваните 13 пътища за равност са открити нередности.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ към този момент е изпратила писма до компаниите реализатори на ремонта и надзора за премахване на установените пропуски в границите на гаранционните периоди. Към този миг към този момент са подхванати дейности за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР