Всички магистрални участъци и основни скоростни пътища ще бъдат обследвани

...
Всички магистрални участъци и основни скоростни пътища ще бъдат обследвани
Коментари Харесай

Започва обследване на магистралите и скоростните пътища със скенер и георадар

Всички магистрални сектори и съществени скоростни пътища ще бъдат обследвани с георадар и със скенер за равнинност. Проверката ще стартира по главните магистрални сектори до месец. Изискал съм график, по който скенерът за равниност да направи „ образна диагностика “ първо на трасета, които са в гаранционни периоди, с цел да може при възможна открита неправда, страната да насочи искове против строителите.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България “.

Обследването ще бъде по публично одобрената Методика на Института за пътища и мостове. Ако диагностиката покаже понижена дебелина на асфалтовия пласт, ще бъдат взети ядки според методиката - през несъмнено разстояние от всеки сектор.

Взетите ядки асфалт от предходния екип на Министерство на регионалното развитие са единични, от сектори с изминал гаранционен период и не по публично одобрената методика на Института за пътища и мостове. Това на практика значи, че при установена понижена дебелина на настилката, страната не може да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР