16 януари беше Световният ден на Ливърпулската четворка Нещо изключително

...
16 януари беше Световният ден на Ливърпулската четворка Нещо изключително
Коментари Харесай

Татуират си новата песен на Бийтълс

16 януари беше Световният ден на Ливърпулската четворка
Нещо извънредно се случи на меломаните в края на предходната година - изкуственият разсъдък вдъхна живот на недоносена ария на " Бийтълс " - стартирана, само че незавършена от Джон Ленън, непокътнат бил единствено гласът му. Също както Бог вдъхна витално дихание на Адам  и той стана жива душа. И по този начин " Now and Then " се трансформира в най-хубавия подарък за феновете на великата Ливърпулска четворка - гении и тогава, и в този момент. И зае всички първи места на класациите. 

А мотивът да обърнем внимание още един път - в никакъв случай няма да ни омръзне - на безконечните момчета, е 16 януари, разгласен за Световен ден на " Бийтълс ", въпреки че заслужават най-малко 30 дни в годината да има подобен. 

Песента 

  " Това евентуално е последната ария на " Бийтълс ", в която се чуваме всички. Истинска ария на " Бийтълс ", сподели 81-годишният Пол Маккартни. 

" Now And Then " е написана и изпята от Джон Ленън. Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар са работили по нея. Четири десетилетия по-късно Пол и Ринго са съумели да я завършат.

Заглавието е измислено от Джон Ленън при записа на демоверсията през 70-те години в Ню Йорк. През 1994 година брачната половинка му Йоко Оно дава лентата на останалите членове на групата. Съществуващата технология не разрешава гласът на Джон Ленън да звучи с нужното качество, по тази причина парчето остава в архива.

През 2021 година режисьорът Питър Джаксън снима документалната поредност " Get Back ". Гласът на Ленън е ангажиран от касета и разграничен от звука на пианото благодарение на новите технологии. " Отново чухме гласа на Джон, чист като кристал ", сподели Пол Маккартни.

Към истинската демоверсия е прибавен запис на електрическа и акустична китара, изработен от Джордж Харисън през 1995 година Харисън умря през 2001 година Песента е приключена през предходната година в студио в Лос Анджелис с прибавяне на барабани от Ринго Стар, пиано и бас китара от Пол Маккартни, както и гласовете на двамата живи бийтълси.

" Беше доста вълнуващо. Сякаш Джон още веднъж е измежду нас ", сподели 83-годишният Ринго Стар.

/p>

Вдъхновение made in BG

Заглавието на песента се трансформира в татуировка за хора, за които това има лично значение и звучене. 
 Снимка: Личен списък
Така да вземем за пример Павел Целкоски от " Inky Dragon Tattoo and BodyPiercing " татуирал по Нова година " Now and Then " на мъж на име Кристер Бергрен от Швеция, и приятелката му, идентични татуировки като гривна на китките. За тях песента са появила в миг, когато се разкрили след 16 години пауза, тъкмо когато парчето излязло в ефир, а се познавали около фестивал в Ловеч през 2007 година, когато въпросният господин бил тур управител на " Юръп ", а тя била там по работа.

Както се споделя в приказките, имали броени часове дружно, само че любовта, знаем, бързо работи - без да почука и с крайник отворила вратата на сърцата им, с цел да се подслони и остане вечно. Като Спяща хубавица, омагьосана за 16 години. Но положителните сили се намесили и развалили тази орис. От антуража на положителните сили по някакъв метод били и " Бийтълс " с тази толкоз докосваща ария.

Преминали през разнообразни житейски тествания, те увековечили възприятията си с татуса, тъй като Джон Ленън пее: " And now and then/If we must start again/Well, we will know for sure/That I will love you ".
 Снимка: Личен списък
Повторението е майка на знанието

Групата е основана през 1960 година в Ливърпул, Англия.

Имат 13 албума и един събирателен албум.

С продажби от повече от 600 милиона записа, те са най-продаваните реализатори на всички времена.

Първият сингъл на Бийтълс през 1962 година е " Love Me Do ".

Първият Бийтъл, който става дядо, е Ринго с раждането на внучката му Татя Джейн през 1985 година

Напълно справедливо за гениите: Бийтълс са най-известната група в историята на музиката, а Елвис Пресли е най-известният соло артист.

Ако сте почитател на " Бийтълс ", евентуално сте чували прословутата доктрина на конспирацията, която гласи: " Пол е мъртъв ". Градската легенда твърди, че Маккартни е умрял в автомобилна злополука на 9 ноември 1966 година, което е предиздвикало " Бийтълс " да го заменят с двойник, с цел да спестят тъгата на безбройните си фенове. Съобщава се, че последователите на този мит са разкрили " улики ", вградени в текстовете.

Твърди се, че известна улика за хипотетичната гибел на Маккартни може да бъде открита в последната част на " Strawberry Fields Forever ". Предполага се, че Джон Ленън е промърморил " Аз погребах Пол ", до момента в който в реалност той в действителност е споделил " сос от червени боровинки " - " I buried Paul " и " cranberry sauce ". Групата схванала за този слух и по тази причина се пошегувала с феновете си с текстове като " The Walrus was Paul " в " I Am the Walrus ".

Другото, което будело подозрение била емблематичната корица на " Abbey Road ". На корицата четиримата членове вървят по зебра, като Маккартни е единственият, който е необут. Освен това той не върви в крайник с останалите членове, което в допълнение подхранвало слуховете.

В реалност Пол Маккартни просто си останал се уединил в Шотландия със фамилията си. Списание " Time " включи слуха като една от " най-устойчивите теории на конспирацията в света " през 2009 година

" Бийтълс " записват по-голямата част от албума си " Please Please Me " за по-малко от 13 часа.

Групата стартира в 10 сутринта и завършва в 22:45 на 11 февруари 1963 година По-интересното е, че Джон Ленън е болен, имал е простуда в този ден, само че въпреки всичко съумяват да приключат записите с хитовата ария " Twist and Shout ".

Никой от четиримата не е достигнал третото десетилетие в живота си, когато се разпадат.

През 1969 година нещата стават много нестабилни за Fab Four. През септември същата година Джон Ленън афишира пред останалите членове, че ще напусне групата, макар че не е ясно дали е краткотрайно или непрекъснато.

Маккартни също декларира, че към този момент няма да работи с тях до април 1970 година По това време никой от тях няма и 30 години. Най-възрастният от групата, Ринго Стар, е единствено на 29 по това време.

Никой от тях не можел да чете ноти. Самият Пол Маккартни разкри, че никой от групата не можел да чете или написа музика, и че той не схваща от музикална доктрина.

Не единствено рок митове, Fab Four също са дребни планети. През 1990 година Центърът за дребни планети разгласи, че с техните имена, са наречени пет дребни планети. Това са 4147 Ленън, 4149 Харисън, 4148 Маккартни, 4150 Стар и 8749 Бийтълс. 

Пол Маккартни написал " Когато съм на 64 ", когато бил едвам на 16.

Въпреки че групата издава песента в албума си от 1967 година " Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band ", това е една от най-ранните композиции на Пол Макартни.

По негово искане те издават песента в друг звук от записа. Той предложил да се форсира осъществяването, тъй като желал да звучи по-младежки в песента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР