16 скулптори от Словакия, Полша, Уелс и САЩ създадоха красиво,

...
16 скулптори от Словакия, Полша, Уелс и САЩ създадоха красиво,
Коментари Харесай

Уникална църква от лед изградиха в Словакия

16 скулптори от Словакия, Полша, Уелс и Съединени американски щати сътвориха красиво, високо 11 метра умалено копие на базиликата „ Свети Петър “ в Рим, с известната колонада на Бернини.

Уникалното в тази ситуация е материалът, употребен за градежа на храма – блокове чист лед! За задачата създателите работили един месец по 12 часа в денонощието, оповестява TVN.

Църквата с транспарантни ледени стени се намира на 1285 метра надморска височина в словашките Татри и е най-близката до небето измежду хилядите храмове в страната. Посетителите се възхищават на неповторимото създание и даже се молят в ледената черква.

От 2013 година всяка зима скулптори идват в дребното населено място Хребиенок, с цел да построят църкви от блокове лед. Инициативата е финансирана от локалната туристическа работа и министерството на превоза, строителството и районното развиване на Словакия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР