16 партии и политически движения участват в предсрочни избори за

...
16 партии и политически движения участват в предсрочни избори за
Коментари Харесай

Австрия избира нов парламент днес

16 партии и политически придвижвания вземат участие в предварителни избори за Национален съвет на Австрия (долната камара на парламента) през днешния ден.

Първата изборна секция беше отворена в 05.30 ч. локално време през днешния ден на централната гара в град  Клагенфурт (федерална провинция Каринтия) за облекчение на гласоподавателите, които пътуват рано, съобщи ТАСС. 

 Избирателите ще гласоподават в общо около 10 000, от които 1493 - във Виена. За множеството секции изборният ден започва 06,00 ч. локално време и продължава до 17,00 ч. (15,00 ч. по Гринуич), прецизира Българска телеграфна агенция. В някои градове продължителността на изборния ден може да варира и да продължи единствено до обед. Очаква се първите предварителни резултати да станат ясни след затварянето на последните секции, тогава ще стане известна и интензивността на гласоподавателите. От изхода на изборите през днешния ден зависи сформирането на нов кабинет.  

Основната битка за болшинство в Народното събрание и креслото на канцлера ще се води сред настоящия канцлер, ръководителя на Социалдемократическата партия Кристиан Керн и министъра на външните работи, ръководител на консервативната Австрийска национална партия Себастиан Курц, който през май инициира предварителния избор. Третият кандидат е водачът на дясната опозиционна Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе.

 Според предварителните социологически изследвания болшинството от австрийците (33%) имат намерение да гласоподават за Народната партия и нейния водач Курц, който специалистите показват като любимец. Втора е дясната Партия на свободата с 23%, а социалдемократите на канцлера Керн са едвам трети с 22%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР