16-годишната Йе Мън Юан беше покрита с пяна, която спасителите

...
16-годишната Йе Мън Юан беше покрита с пяна, която спасителите
Коментари Харесай

Момиче оцеля след самолетна катастрофа, но беше прегазено от пристигнала пожарна СНИМКИ

16-годишната Йе Мън Юан беше покрита с пяна, която спасителите напръскаха върху горящите остатъци от полет 214 на Asiana, който направи спешно кацане на интернационалното летище в Сан Франциско (САЩ), откакто излетя от Южна Корея. Тя оцеля в самолетната злополука, само че минути по-късно беше прегазена два пъти и убита от дошъл на място пожарен камион. 

Според следствената работа на окръг Сан Матео момичето е седяло в задната част на самолета и се допуска, че е било хвърлено на асфалта на летището, където по-късно е било прегазено от избавителна кола, написа The Daily Star.

Полицията сподели, че тийнейджърката е била затрупан с пяна, която спасителите са напръскали върху горящите остатъци от полет 214 на Asiana, който направи спешно кацане на интернационалното летище в Сан Франциско на 6 юли 2013 година от Южна Корея.

„ Шофьорът на пожарната кола може да не е забелязал момичето в пяната. Това може да са факторите за това трагично събитие “, сподели тогава Кен Уилет от Националната организация за отбрана на пожарникарите.
 Момичето беше прегазено два пъти от избавителна кола, спасители, самолетна злополука, летище, пожарникари, следствие, полет, ръб 214 Полицията споделя, че тийнейджърката е била покрита с пяна. Снимка: Daily Star
Момичето е било прегазено минимум два пъти и едвам когато пожарната кола потеглила, спасителите разкрили тялото й. Нейната другарка от гимназията Уанг Линдзя, на 16 години, почина при случая, а Лиу Ипен, на 15, умря в болница на 12 юли. Ранени са десетки, 182 от 302-ма потърпевши са откарани в лечебни заведения.

Аварийното кацане е станало, когато самолетът се е сблъскал с " морска стена " на няколко метра от пистата. Според следствието водачите не са съумели да осъзнаят в точния момент, че самолетът лети прекомерно постепенно и ниско.
 Момичето беше прегазено два пъти от избавителна кола, спасители, самолетна злополука, летище, пожарникари, следствие, полет, ръб 214 Камера за наблюдаване на пожарна кола Снимка: Sky News
Причината за пожара е спукан контейнер за масло над десния мотор. Изтеклото масло плиска върху горещия мотор и го възпламенява. Стюардесите на Asiana Airlines бяха приветствани като герои за помощта за спасяването на пасажери, като стюардесата Лий Юн-Хай стана последният човек, напуснал горящия аероплан.

„ Тя беше воин. Това малко момиченце носеше хора на гърба си, тичаше в близост, сълзи се стичаха по лицето й. Тя плачеше, само че остана толкоз спокойна и помагаше на хората “, сподели пасажерът Юджийн Антъни Рач, който седеше в бизнеса клас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР