16-годишната Мира Андреева сътвори истински фурор по време на тазгодишния

...
16-годишната Мира Андреева сътвори истински фурор по време на тазгодишния
Коментари Харесай

Отново изумителна: 16-годишната Андреева изнесе нов тенис рецитал и е в трети кръг в Париж!

16-годишната Мира Андреева сътвори същински възторг по време на тазгодишния Мастърс в Мадрид, а повече от впечатляващите ѝ изяви не престават и на Откритото състезание на Франция. След като на старта не остави никакви шансове на Алисън Риск, през днешния ден тийнейджърката бе също толкоз безкомпромисна против международната №79 Диан Пари, отпускайки ѝ едвам 3 гейма и оформяйки крайната победа с 6:1 6:2. Така младата рускиня продължава към третия кръг на конкуренцията, където ѝ следва да премери сили с победителката от дуела сред Юлия Грабер и миналогодишната финалистка Коко Гоф.

Още през цялото време Андреева наложи своя жанр на игра, като дълбоките ѝ удари непрестанно създаваха проблеми на по-високоранкираната ѝ съперничка. Същевременно обаче 16-годишната тенисистка извънредно сполучливо миксираше ударите си и постоянно можехме да забележим по какъв начин Пари страда от въртеливото придвижване на топката. По този метод рускинята откри цялостна доминация на корта и реализира два пробива, с цел да може скоро да се приближи единствено на крачка от триумфа.

Във втората част тя продължи да има надзор върху протичащото се и въпреки да разреши връщане на пробива на самия старт на сета, то след това тя още веднъж заигра на познатото си равнище. Броят на непредизвиканите пропуски от ракетата на френската представителка не спираше да се покачва, а това докара до нови два брейка и серия от цели пет следващи гейма в актива на Андреева, която след тъкмо час и 18 минути игра си подпечата крайната победа. 

She is only 16... wow
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР