16-годишната американка Натали Хемптън разработи приложение за смартфон, което дава

...
16-годишната американка Натали Хемптън разработи приложение за смартфон, което дава
Коментари Харесай

Ученичка помогна на тези, които обядват в самота

16-годишната американка Натали Хемптън създаде приложение за смарт телефон, което дава опция на учениците да си намерят компания в учебния стол. Както оповестява сайтът Educationnews.org, на девойката ѝ дошло на разум да сътвори сходно приложение, откакто в седми клас всеки ден била принудена да обядва в самотност, тъй като съучениците ѝ я тормозели.

Натали си спомня, че през това време се чувствала доста уязвима и подготвена да бъде обект на още тормоз. „ След като признах всичко пред себе си, разбрах че просто съм длъжна да направя нещо, с цел да оказа помощ на други деца, които ежедневно се срещат с сходни проблеми. Искаше ми се да основа нещо, назад на тормозенето, с положителен подтекст “ , споделя Натали и съумява.

С помощта на създаденото от нея гратис приложение „ Sit With Us “ („ Седни с нас “) учениците могат да канят други възпитаници да се причислят за обяд. Приложението разрешава и да се разгласят „ открити обеди “, които дават опция всички искащи да се съберат дружно и вероятно да се снабдят с нови другари. „ Всичко става дискретно, посредством телефон, никой не знае за това. И можеш да бъдеш сигурен, че няма да те изгонят, в случай че се приближиш към масата “, разяснява Натали.

Днес тя учи в друго учебно заведение, където е в положителни връзки със съучениците си и води деен обществен живот, само че няма да не помни времето, когато е стояла в стола сама. В описанието на своето приложение момичето загатва и това, че когато сменила учебното заведение, решила да следва правилото постоянно да кани на масата си някой, който обядва самичък. По думите на Натали доста от тези хора след това станали нейни близки другари.
Приложението излезе напълно неотдавна, само че Натали споделя, че към този момент е получила доста положителни реакции от връстници.

Публикувано от - едно място, отдадено на децата, майките и бащите, в което ще откриете нова и любопитна информация за възпитанието, образованието, здравето и всичко, обвързвано с детето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР