16 души от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост

...
16 души от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост
Коментари Харесай

Дом за хора с умствена изостаналост в Сливенско е поредното огнище на коронавирус

16 души от Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост – населено място „ Качулка “ са дали позитивни проби за коронавирусни инфекции, оповестиха от Областния спешен щаб.

По данни на РЗИ, четирима от болните са чиновници в общественото заведение – здравна сестра и личен състав, 12 са заболелите консуматори. Към момента положението им не изисква хоспитализиране. Лечението на чиновниците ще се реализира в домашни условия, под наблюдаване на персоналните им лекари. Потребителите ще бъдат следени на място от персоналния им доктор.

Според споделената информация населено място „ Качулка “ има проект за деяние в изискванията на COVID-19, основани са условия за изолираност на инфектираните консуматори, подхванати са всички нужни ограничения против разпространяването на ковид. В общественото заведение са настанени 200 консуматори, работещите в него медицински лица и различен личен състав са над 100 души. Изследванията не престават.

Освен диагностицираните лица в дома, през последното денонощие позитивни проби за коронавирусни инфекции са дали още 19 поданици на региона. Петима от тях са болни в две фамилни огнища. 14 души са дали позитивен резултат, откакто са изследвани в триажните отделения на болнични заведения в Сливен или са се изследвали по лично предпочитание.

Сред заболелите има преподавател и възпитаник от две разнообразни образователни заведения. Инфектирането не е станало в просветителните институции, а в фамилно огнище.

По общини новите случаи на COVID-19 са: 26 – община Сливен, 6 – община Нова Загора, 2 – община Котел и 1 – община Твърдица.

Областният спешен щаб приканва жителите към персонална отговорност и дисциплинираност за спазването на разпоредените противоепидемични ограничения – вярно носене на защитни маски за лице в закрити площи, съблюдаване на физическа отдалеченост, постоянна стерилизация у дома и на работното място, постоянно миене на ръцете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР