158 автомобила катастрофираха на магистрала в южния американски щат Луизиана

...
158 автомобила катастрофираха на магистрала в южния американски щат Луизиана
Коментари Харесай

„Удар след удар в продължение на 30 минути“: 158 коли катастрофираха на магистрала в САЩ

158 автомобила катастрофираха на автомагистрала в южния американски щат Луизиана поради гъста мъгла. Най-малко 7 души са починали, оповестява, базирайки се на локалните медии.

Превозните средства са се блъснали едно в друго, някои от тях са се смачкали, а други са били обхванати от пламъци.

На фотоси, оповестени от полицията, се виждат двете платна на моста на автомагистралата, където е станал случаят. Те са блокирани от останките на десетки овъглени коли. По данни на полицията на автомагистралата е избухнал пожар.

Върху асфалтовото покритие се образува тъничък пласт прахуляк, който става доста хлъзгав след преваляванията, изяснява Диана Русинова
Една от колите е изхвърчала от моста и е паднала във водата под него, водачът е останал незасегнат.

От Националната метеорологична работа на Съединени американски щати оповестяват, че в района има голям брой пожари във влажни зони. Когато димът от пожарите се смеси с мъгла, се следи „ супермъгла “. Тогава видимостта може да намалее до по-малко от 3 метра.

След случая доста от пътуващите в колите в началото са стояли в профил на пътя и са следили протичащото се изумени, други са викали за помощ.

Часове след огромната злополука миризмата на изгорели ламарини все се е носела във въздуха.

„ Вече бях натиснал спирачките и забавях скоростта, когато на ремаркето ми се качи джип “, разяснява Кристофър Кол, един от участниците в случая.

Той усеща миризмата на пушек, до момента в който чува звуците от блъскащи се коли и пукащи се гуми. Успява да отвори пътническата си врата с ритник, с цел да излезе, а по-късно оказва помощ и на други - издърпва човек през прозореца на колата.

Кларенсия Рийд също влиза във вълната от потрошени коли, до момента в който кара със брачната половинка си и племенницата им. Тя разяснява, че е видяла хора да махат с ръце, с цел да спре, само че когато го е направила, колата ѝ е била ударена - както откъм гърба, по този начин и в профил.

„ Всичко, което чувахме, беше удар след удар в продължение на 30 минути “, разяснява Рийд.

Тя съумява да излезе от колата си, само че брачната половинка ѝ остава притисната вътре и наранява крайници си.

25 души са превозени в болница с разнообразни пострадвания - от леки до сериозни, доста други са потърсили здравна помощ сами. Училищни рейсове са пристигнали на място, с цел да извозят закъсалите водачи от местата на случая. На място е разтоварена и цистерна, пренасяща рискова течност.

Губернаторът на Луизиана прикани жителите на щата да се помолят „ за ранените и убитите “, както и да се отзоват повече кръводарители.

Липсата на видимост в региона от време на време е причина елементи от автомагистралата край езерото Пончартрейн да бъдат затворени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР