156-ото сръбско дерби между Партизан и Цървена звезда завърши без

...
156-ото сръбско дерби между Партизан и Цървена звезда завърши без
Коментари Харесай

Партизан дочака дузпа след 22 години, но пак не победи Звезда

156-ото сръбско дерби сред Партизан и Цървена звезда приключи без победител - 1:1. По този метод " червено-белите " ще зимуват с задатък от 9 точки пред безконечния си противник, който водеше до 84-ата минута. Изравнителното попадение за " звездашите " заби топстрелецът на отбора Ричмънд Боакие. Преди това Партизан поведе с гол на Сейду Сума от дузпа в 62-ата минута. Това беше първият углавен удар за " гробарите " в дербито от 1995 година.

Двата тима влязоха в дуела с нараснало самочувствие, откакто се класираха за директните елиминации в Лига Европа. Първото полувреме обаче беше скучно и не предложи съвсем никакви забавни моменти. Повече страсти имаше на трибуните, където почитатели на Партизан се биха между тях.

След почивката футболистите заиграха на по-високи обороти и първо Александър Пешич за Звезда, а по-късно и Огньен Ожегович за Партизан пропуснаха да открият резултата. След час игра точно Ожегович беше повален в наказателното поле от Савич и " черно-белите " най-сетне получиха дузпа в конфликта след пауза от 22 години. С отговорността да стреля от бялата точка се нае Сейду Сума, който с малко шанс преодоля Милан Борян.

След гола отборът на Мирослав Джукич се прибра да пази резултата и това се оказа неточност. Звезда натисна и единствено положителните намеси на Владимир Стойкович попречиха на " червено-белите " да изравнят незабавно. Ожегович пък не можа да приключи с попадение една от дребното рискови контри на Партизан. Така се стигна до 84-ата, когато Боакие с техничен изстрел от близко оформи крайното 1:1.

Сърбия, Суперлига - 22-и кръг:

ПАРТИЗАН - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1
1:0 С. Сума (62) д.
1:1 Р. Боакие (84)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

Снимки: Star Sport Суперлига 22 кръг, сряда 13 декември  Партизан 1:1краен резулат  Цървена звезда
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР