153 800 хартиени бюлетини за предстоящите парламентарни избори в Шести

...
153 800 хартиени бюлетини за предстоящите парламентарни избори в Шести
Коментари Харесай

Бюлетините за изборите бяха доставени във Враца

153 800 хартиени бюлетини за идните парламентарни избори в Шести избирателен регион дойдоха в Областната администрация във Враца.
 Областна администрация-Враца
Транспортирането на бюлетините е охранявано от чиновници на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и от Областна дирекция на МВР-Враца.

Бюлетините ще бъдат съхранявани в особено помещение в постройката на Областна администрация, запечатано от упълномощени представители на Районната изборна комисия (РИК) във Враца, и ще бъдат под денонощна полицейска защита, оповестиха от администрацията.

Гласуване единствено с хартиени бюлетини ще се прави в изборния ден в общо 86 секции от 317 формирани секции до момента, оповестиха от РИК. От тях 62 са секциите с под 300 гласоподаватели, вписани в описите, а останалите 24 са преносимите изборни секции в десетте общини в региона.
 Областна администрация-Враца
По закон с хартиени бюлетини ще се гласоподава и в в допълнение формираните секции в лечебните заведения, в домовете за остарели хора, както и във Врачанския затвор, в случай че е задоволителен броят на имащи право на глас, декларирали авансово, че желаят да гласоподават в идните избори, прецизираха от комисията. Такива секции ще се образуват до 48 часа преди началото на изборния ден.

Доставените бюлетини ще бъдат разпределени по авансово направен график на общинските администрации за запазване. В деня за размисъл те ще бъдат предоставени под полицейска защита на секционните изборни комисии по обитаеми места в региона. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР