1500 лева глоба ще плаща шофьор, който управлява моторно превозно

...
1500 лева глоба ще плаща шофьор, който управлява моторно превозно
Коментари Харесай

1500 лв. глоба за шофьори без тахографски лист или карта

1500 лв. санкция ще заплаща водач, който ръководи моторно транспортно средство, оборудвано с тахограф и не употребява тахографски лист или карта. Това плануват промени Закона за автомобилните транспорти, качени за публично разискване.
Временно ще бъде спиран от придвижване камионът или рейсът, в случай че превозвачът или водачът са инсталирали устройство за манипулиране на тахографа, тахографския лист или картата на лидера. Спирането ще важи до  отстраняване на нарушаването в най-близкия лицензиран сервиз, написа още в измененията.
Санкцията произтича от нуждата да бъде засилен контролът против потреблението на разнообразни типове устройства за манипулиране на контролните уреди, регистриращи работата на водачите, се показва в претекстовете към законопроекта.
Собственикът на компанията би трябвало да даде на водачите на книжен притежател или в електронна форма копие от декларацията за командироване, подадена посредством ИСВП; доказателство за транспортите, осъществявани, в приемащата страна членка.  Водачите пък са длъжни да ги пазят и демонстрират при поискване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР