1500-годишно магическо огледало от византийския период беше открито от 17-годишно

...
1500-годишно магическо огледало от византийския период беше открито от 17-годишно
Коментари Харесай

Откриха магическо огледало на 1500 години

1500-годишно " магическо огледало " от византийския интервал беше намерено от 17-годишно момиче, участващ в курс за оцеляване на млади водачи в археологическия обект Уша в Северен Израел, заяви Израелската работа за антики в четвъртък.

Авив Уайзман, момичето, което намерило огледалото, е взело участие в 90-километров преход за оцеляване - от планината Мерон до планината Хермон, като част от курса проведен от Министерството на образованието. По време на прехода младите водачи вземат участие в археологически разкопки на обекти в цялата страна, написа jpost.com.

Докато взела участие в разкопки, ръководени от археолога на Израелския орган по антиките Ханаа Абу Укса Абуд в Уша, място покрай Кирят Ата, Уайзман забелязала необикновена глинена керамика, стърчаща от земята сред стените на постройка.

Уайзман посочила фрагмента на доктор Ейнат Амбар-Армон, шеф на Северния учебен център на Израелския орган по антиките, който я разпознал като " магическо огледало ".

Какво би трябвало да значи магическо огледало?

„ Фрагментът е част от „ магическо огледало “ от византийския интервал, IV-VI век сл. н. е. “, изясни Навит Попович, куратор на класическите интервали в Израелската работа за антики. „ Това е било стъклено огледало за отбрана против зли очи е било сложено в средата на плочата. Идеята била, че злият дух или дявол, когато се огледа в огледалото, ще види личното си отражение и това ще пази притежателя на огледалото. Подобни огледални плочи са били намирани в предишното като част от погребални блага в гробници, с цел да пазят умрелите при пътуването им към отвъдния свят. “

„ Участието на учениците в археологическите разкопки задълбочава възприятието им за принадлежност към страната и нейното завещание, ” сподели Ели Шайиш, шеф на Министерството на образованието за проучвания на земята на Израел.

„ По време на едноседмичния преход младите водачи откриха и други забавни находки, като глинени буркани, монети, украсени каменни фрагменти и даже воден акведукт “, добави Ели Ескузидо, шеф на Израелската работа за антики.

„ Обикновено преподаваме историята в класните стаи, само че тук тя оживява. Всеки възпитаник имал щастието да открие находка по време на разкопки, в никакъв случай няма да не помни прекарването. Няма по-добър метод да свържем младите със страната, наследството и корените им. “, споделя Ескузидо.

Саар Ганор, координатор на плана от името на Израелската работа за антики, изясни, че „ това изобретение е образец за двупосочния принос на съдействието сред Израелската работа за антики и плана Shelah на Министерството на образованието. В същото време разкриването на предишното на страната, както и даване опция младите да се свържат с него по един извънредно трогателен метод ги свързва крепко с техните корени. “

 

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР