150 военни шофьори на цистерни са готови да се притекат

...
150 военни шофьори на цистерни са готови да се притекат
Коментари Харесай

Армията ще помага за зареждането на бензиностанции на Острова

150 военни водачи на цистерни са подготвени да се притекат на помощ за зареждане на бензиностанции във Англия след четири дни на огромни опашки и паническо пазаруване на горива.

Правителството продължава да твърди, че няма дефицит на горива, тъй като рафинериите са цялостни и казусът се дължи извънредно на нарушаването на снабдителната верига. Хиляди бензиностанции са затворени заради липса на доставяне, на процедура работят единствено тези към огромните супермаркети и по огромните автомагистрали. Тази заран министърът на превоза Грант Шапс съобщи, че към този момент се следи известно нормализиране на обстановката, само че не всички притежатели на бензиностанции мислят по този начин, тъй като някои обявиха, че не чакат гориво по-рано от петък, а това надали ще успокои потребителите.

Данни демонстрират, че в Обединеното кралство има дефицит на повече от 100 000 водачи на камиони, което поражда проблеми в доста браншове на стопанската система, в това число снабдяването с храни и супермаркетите. Армията в този момент бе приведена в подготвеност да се намеси при положение на потребност.

Цените на бензина доближиха рекордни стойности за последните 8 години насам, някои търговци на дребно употребяват обстановката, с цел да ги подвигат. Междувременно се ускорява натискът върху държавното управление да подсигурява, че предпочитано ще бъдат зареждани колите на основните служащи, като тези ангажирани в опазването на здравето и обществените грижи. Глас за включване в предпочитания лист надигнаха и учителите. Има предложение във всички региони да има бензиностанции, които да обслужват извънредно основните служащи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР