150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития,

...
150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития,
Коментари Харесай

150 събития в 16 града отбелязват шестата Нощ на театрите

150 представления в общоприет и ексцентричен час, пърформанси, форматни събития, изложения, " отворени порти " и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро театъра, Театър на бар стола, прожекции, извънредно богата детска стратегия в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали и Шумен ще предложи шестото издание на Нощ на театрите.
Тази година акцията за самодейността стартира посланието " Очи в очи с театъра ", с което желае да сближи още повече театралното изкуство и неговата аудитория.
Над 1300 създатели от разнообразни театрални стилове стават част от европейската платформата и ще показват своите продукции в над 90 местоположения в 16 града.
Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България и става все по-популярен измежду младежите. Именно по-различното " случване " я прави изпълнена с мистика и доста забавни за театралните фенове събития и форми. Нощта на театрите е част от Календара на културните събития за 2018 година на Столична община.
Live Cam в Нощта
Тази година Нощта на театрите с изключение на театралните подиуми и различни пространства в градовете-участници ще превземе и цифровото пространство. В 6-часовото онлайн студио на 17 ноември всички посланици на Нощта ще застанат очи в очи със своите фенове. Темата ще е " спектакъл, опера, балет " – в и оттатък театралното говорене и чувство за изкуството. Q&A сесиите ще дадат опция на феновете авансово или по време на живото лъчение от 11 до 17 ч. да задават въпроси. А поредност от видеа ще покажат живота на актьорите през техните лични очи. Локация на първото по рода си live театрално студио ще е ЧитАлнЯта. Съдържанието ще е налично за гледане в България и целия свят във на Нощта.

Разходки зад кулисите и среща с операта в цирка
За поредна година в Нощта на театрите най-верните почитатели на театралното изкуство ще имат опцията да надникнат зад кулисите на най-големия спектакъл в България. Вълнуващата разходка в Народен спектакъл " Иван Вазов " (с авансово записване), ще допре хората до някои от най-съкровените места, където се ражда магията, наречена Театър. По традиция гидове ще бъдат обичани артисти, които с изключение на на секрети места в театъра, ще заведат своите скъпи посетители наоколо и надалеч в своите мемоари, свързани с Народния спектакъл.
Истински празник ще има в Софийска опера и балет. По традиция Нощта на театрите в най-престижната оперно-балетна институция в България ще стартира от сутринта. Няколко тура " Операта от близко " ще срещнат феновете с вълшебни места, както и с тънкостите в сценографията, театралния грим и премиерата на " Симон Боканегра ". Специално ателие ще покаже и магични моменти от балетното изкуство, а персонално посланиците на Нощта – Марта Петкова и Никола Хаджитанев ще споделят своите ритуали и секрети.
Броени часове преди формалната премиера на " Палячи " на софийска сцена, креативният екип на плана и световноизвестният тенор Калуди Калудов ще се срещнат с публиката, която ще надникне в един магичен свят. Светът на оперното и цирковото изкуство, които си подават ръка и дружно случват един удивителен театър под купола на Академичен цирк " Балкански " (17 ноември, 14 ч., Цирк " Балкански ", вход свободен).
В плана " Нощни персонажи " се включиха обичаните артисти Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева, Христо Мутафчиев, Ованес Торосян, Деян Ангелов и Рая Пеева, диригентът Максим Ешкенази, прима балерината Марта Петкова и министър председател солистът Никола Хаджитанев. Тази година за първи път ще бъдат показани с илюстрациите на Теодор Лозанов и с фотографиите на Диляна Флорентин. Фотографиите ще бъдат изложени в Национална библиотека " Св.Св.Кирил и Методий " (етаж 2), а илюстрациите - в Народния спектакъл (фоайе на Камерна сцена) и бар Петък.
Спектакли от Германия, Израел и Черна гора гастролират в Нощта. " Опиянение и яд. Изследване върху властническия темперамент " (в Театър " Азарян " ), " Гравитас " (в ДНК) и " Капиталът " (в Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " – Варна) са задграничните заглавия, които вихрено влизат в програмата на шестото издание на самодейността.
Новият авторски моноспектакъл на Ованес Торосян ще има две министър председатели. Домакин на представлението на 13 ноември в 18:30 ч. ще е Bee Bop Café, а входът е свободен като подарък-комплимент към пловдивчани и гостите на града. Премиерата в София ще е на 17 ноември от 17:30 ч. в Клуб Карусел. " Малкият Пучи " споделя историята на дребния човек, който не може да откри себе си. Той е отритнат, апетитен с пръст и нежелателен.
Цялата стратегия на Нощ на театрите е оповестена в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР