15-те минути преди интервюто за работа да започне могат да

...
15-те минути преди интервюто за работа да започне могат да
Коментари Харесай

7 неща, които да направите точно преди интервю за работа

15-те минути преди изявлението за работа да стартира могат да бъдат извънредно изнервящи. Повечето хора в никакъв случай не са изцяло сигурни какво да вършат с това време. Истината е, че тези последни минути са вашата опция да вмъкнете мозъка си в вярната „ рамка” и да настроите силата си да работи напълно във ваша изгода. Ето тези 7 неща са превъзходен метод да оползотворите вашите 15 минутки.

1. Успокойте мозъка си.

Когато се притеснявате, тялото ви стартира да освобождава „ лошите” хормони кортизол и епинефрин. В взаимозависимост от равнището на стрес, те могат да попречат на способността ви да мислите трезво. Ако дадете на тялото си няколко минути за релакс, било то посредством музика, медитация или нещо друго работещо за вас, ще бъдете по-концентрирани по време на самото изявление.

2. Не подранявайте прекомерно.

Малко са нещата, които могат да прецакат изявлението ви по този начин, както закъснението. Затова постоянно се старайте да сте 5-10 минути по-рано на уговорената среща. Ако обаче сте подранили още повече, то най-добре пийте едно кафе или изчакайте в колата, тъй като това може да окаже непотребен напън върху интервюиращия и срещата ви да стартира по несъответствуващ метод.

3. Бъдете благи с всички.

Когато влезете в офиса, не забравяйте да сте другарски настроени към рецепционистката, охранителите и всички останали. Големите компании постоянно разпитват чиновниците на по-ниска служба по какъв начин са се държали претендентите, до момента в който чакат изявлението да стартира.

4. Измислете 2 неща, които ще ви отличат от другите претенденти.

Помислете добре какво търси компанията и какво би ви предиздвикало да изпъкнете пред другите. Заложете на 2 свои позитивни качества, които цените у себе си и които биха създали усещане.

5. Спрете „ репетициите”.

Знаем, че желаете да сте оптимално готови, само че изявлението въпреки всичко е повече диалог, от колкото изпит. Един добре „ назубрен” урок не би ви донесъл изключително доста дивиденти.

6. Оставете телефона настрани.

Сега не е моментът да четете вести, да си проверявате мейла или да разглеждате нечии фотоси в обществената мрежа. Не е затормозявайте с непотребна информация, която може да ви разсее. По-добре ще ви се отрази дълбокото дишане и позитивното мислене.

7. Погледнете се в огледалото.

15 минути са отлично време да се „ спретнете”. Измийте ръцете си, с цел да се сигурни, че дланите и ноктите са ви чисти. Оправете косата си, а в случай че имате потребност – наплискайте се с коса. И не на последно място – погледнете се в огледалото и кажете „ Аз мога!

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР