15-годишно момче от ромски произход се опита да отреже кичур

...
15-годишно момче от ромски произход се опита да отреже кичур
Коментари Харесай

15-годишен опита да отреже косата на учителката си в клас

15-годишно момче от ромски генезис се опита да отреже кичур от косaта на учителката си по време на час. След като не сполучило с това начинание, момчето извадило цигара, захапало я и с цялата си безочливост попитало госпожата за огънче. Малко по-рано същото момче безогледно почнало да пръска със спрей из класната стая, което довело до всеобщо недоволство от страна на съучениците му, които получили главоболия и сълзене.

Извършителят рядко е посещавал образователните занятия и е желало да покаже своето превъзходство над връстниците и преподавателите си. След като е бил хванат, с него е почнал работа публичен педагог, което в последна сметка е довело до позитивна смяна в държанието на детето.  

Това стана ясно по време на отчетното годишно съвещание на Общинската и локалните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните в град Пловдив, което завърши преди към час.

В различен от случаите две момчета, на възраст под 14 години, отвличат и слагат в плен различен невръстен. След като го приковали за земята, те сложили дълга дървена летва на гърдите на жертвата и почнали да си играят на „ люлка “. За благополучие други малчугани са чули стенанията на жертвата и са се притекли на помощ. Момчето е било откарано в болница с травми, а причинителите са предадени на Местната комисия, а не на съдилищата под тепетата.

„ При сигнал до прокуратурата е нужно да се съберат доказателства и обстоятелства, изготвя се профил на причинителя и чак тогава се взема решение дали той да бъде предаден на съд или на комисиите за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните “, разясни представителя на Районната прокуратура Магда Симеонова. Според статистиката 80% от разкритите закононарушения, осъществени от деца сред 14 и 18 години завършват в комисиите.

В следващия очевиден случай, цялостен клас шестокласници от пловдивско учебно заведение взема решение да извърши групово бягство от час. Две девойки от класа, обаче, вземат решение че не желаят да бягат от часа и се връщат в учебното заведение. След това те станали обект на експанзия. По техен адрес почнали да се леят вербални закани, в това число и в обществените мрежи. Едното от девойките не издържало и се наложило да бъде преместено в друго учебно заведение.

Друг малолетен се скарал с кондуктор в градския превоз и му насинил окото. Причината е разлики в спортните им пристрастия. Контрольорът бил с фланелка на Локомотив, а момчето с фланелка на Ботев. Това била и повода за спречкването. След разменени реплики момчето блъснало служителя по лицето, до момента в който слизало от рейса.

Не липсват и закононарушения в обществените мрежи, като най-често става въпрос за обири. Така малолетно момче от Пловдив се включило към група за замяна и покупка на карти за игра, сходни на нашумелите преди години карти „ Ю-Ги-О “. Момчето си поръчало карти за 1200 лв., като настояло за право на обзор на стоката при куриерската компания. След като получило поръчката, момчето избягало без да заплати. То било разкрито, хванато и предадено на комисията.

„ Кражбите са най-често осъществяваните закононарушения от малолетни и малолетни. Това е естествено. През 2017 имаме регистрирани общо 109 закононарушения, осъществени от 114 малолетни. 81 от тях са обири. Кражбите са присъщи за тази безразсъдна възраст “, заяви зам.-председателя на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните Петко Василев.

Според статистиката зачестяват случаите на обири от търговски обекти и молове. В един от случаите две девойки от ромски генезис, на възраст под 18 години, взели на заем бебе от своя връстничка. Сложили го в количка и отишли в огромен център за извършване на покупки. Там почнала безразборна кражба на парфюми, които девойките пъхали в количкта, под детенцето. Служителите в мола ги забелязали на камерите и ги предали на полицията. Така казусът стигнал и до локалната комисия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР