15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на

...
15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на
Коментари Харесай

Пратиха в дом за временно настаняване ученика, подал бомбени заплахи в Пловдив

15-годишният възпитаник от Пловдив, арестуван през вчерашния ден при профилирана акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в учебните заведения, през днешния ден беше настанен с прокурорско разпореждане в Дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни. Момчето ще остане в дома за период от 15 дни. На този стадий по отношение на него няма повдигнато обвиняване, разгласи юристът му, който ще апелира мярката за настаняване в дома.

Бащата на момчето Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със закани за бомби:

" Даже ние постоянно приказваме си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в учебното заведение, той е първенец в учебното заведение, детска работа ".

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско разпореждане за привеждането на момчето в Дом за краткотрайно настаняване за малолетни и малолетни при Министерство на вътрешните работи. Тя отхвърли коментар, написа Българска национална телевизия. Адвокатът на ученика съобщи, че тази мярка се ползва за деца, върху които няма наставнически контрол.

Ангел Дунков - юрист на момчето: " Не бива по този начин да се действа, няма да има повдигнато очевидно обвиняване на този стадий, само че всичко това е една превантивност и постоянно се случва в Пловдив. Не е правилно, не е заслужено ".

Разследващите стигнаха до момчето след следене на канал в Телеграм, който в този момент е блокиран от ГДБОП. Установен беше е негов съученик, който му е помагал.

Другият арестуван през вчерашния ден за бомбените закани - 23-годишен мъж остава в ареста. Той към този момент е упрекнат за подаден сигнал за бомба в Гимназията по превоз в Пловдив. Според юриста му Йордан Давчев той не е звънял на 112 от махленски телефон:

" По това време, за което го упрекват, защото сочат прецизен час, той твърди, че си е бил у дома. Той е герой, състезател - професионален и това му е заниманието ".

Утре се чака прокуратурата да разгласи детайлности по следствията за бомбените закани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР