15 часа продължи петъчното заседание на Народното събрание, като почти

...
15 часа продължи петъчното заседание на Народното събрание, като почти
Коментари Харесай

15 часа продължи петъчното заседание на Народното събрание 


15 часа продължи петъчното съвещание на Народното събрание, като съвсем 12 от тях депутатите спориха по измененията в Изборния кодекс. Разпуснаха се в среднощ, като до гласоподаване тази нощ не се стигна, остана за идната сряда, предава 24 часа.


През кино асоциации, доста процедурни хватки, обиди и забележки до закани за съд и митинги другата седмица. Така протече дебатът. При това той бе единствено по първия параграф на Изборния кодекс. Първи по вносител, само че повишен до 16 параграфа сред двете четения на плана в комисия, включващи 8 тематики, след които отпадането на регион " Чужбина ", орязването на броя заявки за секция в чужбина от 100 на 40, закриването на Обществения съвет към ЦИК. Всички тези оферти бяха импортирани от ГЕРБ, само че партията на Бойко Борисов се отхвърли от тях, а шефката на групата Десислава Атанасова изясни, че няма да ги поддържат в пленарната зала, тъй като към този момент няма механизъм, по който да ги изтеглят. Това не попречи обаче да станат най-обсъждани от депутатите от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

До късните часове на нощта в пленарната зала останаха малко на брой депутати - основно от Политическа партия и ГЕРБ, както и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. А най-после Кирил Петков цитира писмо от жител, който му благодари, че отстояват запазването на напълно машинния избор и афишира, че ще ги поддържат, като провеждат митинг във вторник пред Народното събрание.

По-рано вечерта Петков заплаши със съд аления Георги Свиленски, който описа от трибуната по какъв начин някогашният министър председател е предложил на Българска социалистическа партия да отдръпват закона, а той да им даде кодовете за машините.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР