143 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители от

...
143 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители от
Коментари Харесай

Сърбин тапицира с тютюн за наргиле колата си, наши митничари го надушиха

 143 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна морска при инспекция на лек автомобил.

В сряда към 04.30 часа на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва лек автомобил, ръководен от сръбски жител, който пътува със фамилията си от Турция през България за Сърбия. По метода " разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. Във всички градивни кухини  на купето - четирите порти, в задните калници, в кухини на пода,  както и на разнообразни места в персоналния багаж са открити 143 опаковки по 1000 грама тютюн за наргиле с марката Adaya Tobacco, без акцизен бандерол.

Акцизната стока от общо 143 кг с пазарна стойност 85 000 лв., е арестувана.  По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Териториален отдел " Митническо разузнаване и следствие “ на Търговско дружество Южна морска  под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. По предписание на прокуратурата лидерът на автомобила, сръбски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1б “Д “ от Наказателния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР