14 са търговите на електрическа енергия с просрочени задължения към

...
14 са търговите на електрическа енергия с просрочени задължения към
Коментари Харесай

14 са неизрядните търговци на ток, натрупали дългове към НЕК


14 са търговите на електрическа сила с просрочени отговорности към публични снабдител НЕК ЕАД. Това излиза наяве от даването на следващия лист на търговците/ производители на електрическа сила с просрочени отговорности към Обществения снабдител за цена „ обвързване към обществото”,към дата 06. 10.2017 година. За следващ път прави усещане, че най-малко имената на много от сдруженията участват непроменяемо в листата на неизрядните длъжници, као измежду тях има и държавни.

Това са фирмите: ТОШЕЛ 92 ЕООД;
АР СИ ПАУЪР ЕНЕРДЖИ ООД;
АРКАДИЯ СЪРВИС АД;
ГРАНД ЕНЕРДЖИ ДИСТРИБЮШЪН ЕООД;
ДИКС 2001-ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ;
ЕНЕРГИЙНА ФИНАНСОВА ГРУПА АД;
ЕНЕРДЖИ МАРКЕТ АД;
ЕСКО СЪРВИСИС ООД;
КЕЙ АР ДЖИ ЕООД;
МОСТ ЕНЕРДЖИ АД;
САЙТ ЕНЕРДЖИ ООД;
Топлоелектрическа централа МАРИЦА ИЗТОК 2 ЕАД;
ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ЕАД;
ФЮЧЪР ЕНЕРДЖИ ЕООД.

Както към този момент нееднократно осведоми 3eNews, сходни нелоялни практики освен оказват отрицателен резултат на финансовото положение на публичния снабдител НЕК, само че засягат и целия пазар на електрическа енергия. Те водят до изкривяване на пазара на електрическа енергия. В същото време от една страна броят на претендентите за търговия на електрическа енергия пораства, само че към този момент стартират да изпитват финансови усложнения новопоявилите се снабдители на ток.

Това е сигнал, че пазарът стартира да изпитва терзания и обстановката под видимо спокойната повърхнина напълно не е толкоз добра.

В случая, при НЕК става въпрос за цена „ обвързване към обществото “, която се заплаща от всички. Публикуването на този лист от страна на НЕК всеки месец е доказателство, че има компании, които намират метод някак да заобикалят това обвързване. Така Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ в никакъв случай няма да може да се оправи. В рамките на идната либерализация на електроенергийния пазар и като цяло при предстоящите промени в бранша се планува преструктуриране на този фонд.

Продължава да остава неразбираемо докога ще продължава казусът и дали едни компании длъжници не се толерират за сметка на други изрядни участници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР