14-крак гигантски изопод е акцентът на ново ястие в ресторант

...
14-крак гигантски изопод е акцентът на ново ястие в ресторант
Коментари Харесай

Най-горещото ново меню в Тайпе е 14-крако ракообразно

14-крак великански изопод е акцентът на ново ядене в ресторант за рамен в Тайпе и кара хората да се редят на опашка - както за фотоси, по този начин и за хапка от тази купа с юфка.

Откакто на 22 май The Ramen Boy пусна на пазара купата с юфка от лимитирана серия, заявявайки в обява в обществените мрежи, че " най-сетне е получил тази мечтана съставна част ", повече от 100 души са се присъединили в листата на чакащите да обядват в ресторанта.

" Тя е толкоз привлекателна поради външния си тип - наподобява доста сладка ", сподели 37-годишният притежател на ресторанта, който пожела да бъде разпознат единствено като господин Ху, до момента в който държеше гигантския изопод, до момента в който клиентите правеха фотоси.

" Що се отнася до метода на готвене, ние използваме най-простия метод - пара, тъй че няма компликации при обработката му. "

Ресторантът подготвя изопода на пара в продължение на 10 минути, преди да го добави към купа рамен с гъст пилешки и рибен бульон. Всяка купа коства 1480 тайвански $ (48 щатски долара).

Един от клиентите споделя, че усетът на месото прилича кръстоска сред раци и омари с плътна текстура и леко дъвчене.

 Гигантските изоподи - далечни братовчеди на раците и скаридите - са най-големите измежду хилядите типове в групата на ракообразните, заяви на своя уеб страница организацията NOAA Ocean Exploration.

Обикновено те се срещат на към 170-2 140 метра дълбочина в океана, като 80% от тях живеят на дълбочина 365-730 метра, заяви тайванската телевизия Animal Planet на страницата си във Фейсбук.

Тайвански специалист разпознава типа като " Bathynomus jamesi ", открит покрай островите Донша в Южнокитайско море. Смята се, че те са уловени на дълбочина сред 300 и 500 метра.

 Източник: CNN

 Снимка: Ройтерс

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР