14-годишно момиче беше вързано с верига за крака. Случаят е

...
14-годишно момиче беше вързано с верига за крака. Случаят е
Коментари Харесай

Проговори лелята на момичето, вързано с верига за крака

14-годишно момиче беше вързано с верига за крайници. Случаят е от Провадия, където надзирател намира детето в двора на локално учебно заведение. Той подава сигнал до полицията.

По скандалния случай към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

Жена от Провадия връзвала 14-годишната си племенница с железна верига с катанец за леглото, с цел да не бяга и краде

14-годишното момиче е открито в двора на учебно заведение "Цар Симеон Велики ", в което учи. Стана ясно, че момичето живее при вуйна си. За нея в квартала споделят, че е работлива жена, която без проблем е отгледала двамата си сина, само че за момичето настояват, че е проблематично. То е било настанено там през 2013-а година с решение на Провадийския областен съд. Предстои инспекция за какво избраният тогава 3-годишен период е продължен до момента.

Неофициално в Провадия се твърди, че детето е било настанено при вуйна му, тъй като майка му не желала да го гледа. Отделът за протекция на детето в града ревизира случая и на този стадий отхвърля коментар.

"Детето е избягало от къщи късно вечерта на предходния ден. Успяло е да се освободи от леглото, за което е било вързано, само че дружно с веригата, която не е могло да отстрани, е пристигнало в двора на гимназията, където е пренощувало. Детето е проблематично, то е записано за обири и за бягства от къщи, това не му е първи случай. Леля му е аставник, тя го гледа, защото майка му не му обръща безусловно никакво внимание, не се грижи за него ", изясни Жоро Илчев - кмет на Община Провадия пред Българска национална телевизия.

Според хората в Провадия кражбите, осъществени от момичето, са дребни и демонстрират, че то има потребност от родителско внимание.

Лелята отглежда и трите деца на сестра си, която е омъжена в прилежащо село.

"Баткото пристигна, и баткото по този начин. Просто краде детето доста. Тя има по-голям брат на 18 години, има кака - на 17 години, каката няма такива проблеми. Не желаех да я вържа, обаче последно я вързах нощес. Викам, в този момент да те вържа ли със синджира. Тя вика: "Майко, недей, повече няма да тичам ", разяснява Гинка - вуйна на момичето.

Момичето въпреки всичко съумяло да избяга, след което е открито в двора на учебното заведение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за незаконно отнемане от независимост. Очаква се и позиция на обществените служби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР