14 години ще бъде изплащан рекордният в историята на тотото

...
14 години ще бъде изплащан рекордният в историята на тотото
Коментари Харесай

Ето как късметлията, ударил рекордния джакпот, ще си получи мегапечалбата

14 години ще бъде изплащан рекордният в историята на тотото джакпот от 11,7 милиона лв.. Припомняме, че той бе извоюван предишния четвъртък с фиш за 1,20 лв., пуснат в Сливен.

Късметлията има 45 дни да се яви в централата на тотото на улица “Хайдушко изворче “ в София с талона, с цел да си потърси облагата, написа Пловдив24.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите сумите от джакпота се изплащат на части за най-много 14 години.

Това се направи поради проучванията на психолози по така наречен проклинание на огромните пари. Според тях, когато сумата се изплати напълно, може да докара до страшни разтърсвания в живота на печелившия. Така се работи в множеството развити страни.

Отпадна и разновидността да се получи цялата сума против удържане на налог общ приход, както е да вземем за пример в Съединени американски щати. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, в случай че я искаш вкупом.

Така късметлията ще получи в началото 200 бона в период от 45 дни от явяването му в централата.

14-те години са записани в правилника на тотото, като това е оптималният период. Или всеки месец той ще получава по 69 734,53 лева

Всички пари са безусловно освободени от налози и поради това преди време при социализма много бармани и сервитьори причакваха печелившите пред централата на тотото, която бе в Спортната палата, и им даваха парите на ръка, с цел да могат по-късно да узаконят приходите си. Има клюки, че това се прави и през днешния ден, само че няма никакви доказателства.

Законът забрани и да се афишират милионерите, каквото бе едно от изискванията за приемането на милионите в предишното. Така тотото загуби един от най-силните си козове за реклама. По този метод станаха ясни имената на няколко от 120-те тотомилионери. В историята само починалият към този момент перничанин Росен Русимов призна, че е прибрал облага от милиони. В същия тираж имаше и печеливш фиш в Бобов дол, само че по този начин не стана ясно кой е взел парите.

Още от Любопитно


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР