14 души са задържани при за неутрализиране на организирана престъпна

...
14 души са задържани при за неутрализиране на организирана престъпна
Коментари Харесай

Арестуваха 14 участници в международна схема за търговия с крадени скъпи коли

14 души са арестувани при за обезвреждане на проведена незаконна група, занимаваща се с пазаруване, регистрация и продажба на крадени първокласни коли . Това стана ясно от думите на шефа на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов на брифинг, оповестява Нова телевизия.

Операцията бе осъществена на територията на Габрово, Варна и Бургас.

Павлов уточни, че групата може да бъде избрана като интернационална , защото част от колите, които са регистрирани у нас и са трафикирани в чужбина, са обект на закононарушение от страни от Западна Европа. Групировката е работила от 2019 година досега, като са открити 30 откраднати автомобила.

По данни на полицията от 14-те арестувани досега н а петима са повдигнати обвинявания за присъединяване в " незаконно съдружие " - тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с до 6 години затвор.
 Бургас под обсада: Министерство на вътрешните работи търси скъпи крадени коли
Бургас под обсада: Министерство на вътрешните работи търси скъпи крадени коли

По неофициална информация първокласните коли са предмет на закононарушения

" Две от лицата, за които е направено разпореждане за привличането им като обвинени, все още се намират отвън рамките на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест " , посочи прокурор Георги Чинев от Окръжната прокуратура в Бургас.

За останалите трима ще бъде поискано налагането на непрекъснат арест. В момента те са арестувани за 72 часа.

Чинев означи, че четирима от арестуваните са от Бургас, а един - от Варна, като всички те са пълнолетни български жители.

Павлов посочи, че част от първокласните коли, които са били откраднати в страната ни, са били на непознати туристи, пристигнали на отмора през лятото в България . Друга част от колите пък били предмет на лизингови измами - главно на територията на Германия. Те са регистрирани в България с неистинен документи, с изменен идентификационен номер, след което са били изнасяни за страни от Близкия изток през Турция, изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР