136 000 домакинства в 7 столични района с по-висока сигурност

...
136 000 домакинства в 7 столични района с по-висока сигурност
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение включва съоръжения за 6,3 млн.лв в София

136 000 семейства в 7 столични региона с по-висока сигурност на електрозахранването за зимния сезон
ЧЕЗ Разпределение България завършва два плана с изключително значение за сигурността на електрозахранването в столицата – подмяната на кабел 110 kV „ Зенит “ и реконструкцията на подстанция „ Фестивална “. Това са най-мащабните планове на компанията, приключени през 2019 година и са на обща стойност 6,3 млн. лева

Подстанция „ Фестивална “ обезпечава електрозахранването на 40 хиляди семейства, компании и институции в централна градска част на София, кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Горубляне, Полигона, както и потребителите в промишлената зона Гара Искър и региона на 7-ми километър. В рамките на нейната реорганизация бяха осъвременени разпределителните уредби приблизително напрежение и бяха инсталирани нови уреди и съоръжение. Компанията планува краткотрайна основна станция, която изпълняваше функционалностите на подстанцията по време на ремонтните действия и осигуряваше различно електрозахранване на клиентите на компанията в региона.

2, 9 млн. лева е инвестицията в замяна на кабел 110 kV „ Зенит “. Проектът се извърши в регион „ Подуяне “ в столицата. Подменен беше 2200 метра кабел, в мощно урбанизирана територия, което прави реализацията на обекта извънредно сложна. Кабелът зарежда 96 000 семейства и компании в 7 столични региона – Слатина, Подуяне, Средец, Оборище, Изгрев, Младост и Искър, в които ЧЕЗ Разпределение обезпечи различно електрозахранване по време на осъществяването на обекта. В рамките на плана сдружението извърши и частична реорганизация на двете подстанции, сред които е ситуиран кабелът, обвързвана с автоматизиране на ръководството на мрежата.

Подстанция „ Фестивална “ и кабел 110 kV „ Зенит “ са част от сериозната електроенергийна инфраструктура на столицата и плановете по тяхната реорганизация,модернизация и възобновяване ще доведат до доста по-висока сигурност на електрозахранването в огромна част от София – 18 столични квартала - и ще обезпечат опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на София.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР