1342-ма здравноосигурени са се възползвали от свободното си право на

...
1342-ма здравноосигурени са се възползвали от свободното си право на
Коментари Харесай

Над 1300 пациенти са сменили личния си лекар във Видинско

1342-ма здравноосигурени са се възползвали от свободното си право на личен преизбор на общопрактикуващ доктор през месец декември 2019-та година, оповестява пресцентъра на Районната Здравноосигурителна каса- Видин. Данните са за последния регламентиран интервал за преизбор на персонален доктор.
Сравнителният разбор на данните за броя на хората в област Видин, трансформирали регистрацията си при персонален (семеен) доктор, когато това е регламентирано да се случи, демонстрира: 1 553-ма през юни 2019-та; 2 859 през месец декември и 1 389 – през юни 2018-та година. Най-малък брой хора са сменили персоналния си доктор през юни 2016-та – 1265.
През тези два месеца в годината – юни и декември, здравноосигуреният посещава персонално кабинета на новоизбрания персонален доктор. Необходимо е да показа здравноосигурителната си брошура. Заедно с новоизбрания доктор се попълня регистрационна форма за непрекъснат избор. В регистрационната форма се вписва и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия избор. От тази дата пациентът може да употребява услугите на здравноосигурителната система и здравно обслужване от новоизбрания персонален доктор. Не е належащо да се посети Районната здравноосигурителна каса.
Следващата опция за промяна на общопрактикуващ доктор е през месец юни 2020-та година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР