13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната

...
13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната
Коментари Харесай

Изтеглиха 13 цистерни с амоняк от мястото на жп катастрофата край Пирот

13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната злополука при Пирот, съобщава БНР.

На релсовия път остават още седем цистерни, като четири от тях са дерайлиралите в неделя и тяхното неутрализиране ще продължи в идващите дни.

Необходимо е да се докарат пет нови цистерни, с цел да се пренатовари амонякът.

Седем от изведените от сектора цистерни с амоняк, които не са наранени при злополуката, са преместени на гарата в Пирот, а останалите шест - на гарата при близкото село Страничине. Екипите са работили през целия ден през днешния ден, като са спрели теча на амоняк от една от дерайлиралите цистерни, само че от има още течове.

Работата на екипите ще продължи и на следващия ден.

Кметът на Пирот Владан Весич разгласи, че интервенцията по обезвреждането и възобновяване на засегнатия от злополуката сектор ще продължи най-малко пет дни.

И днешните замервания не демонстрират повишени стойности на амоняк в атмосферния въздух, нито във водите на река Нишава.

Припомняме, на 25 декември вечерта товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия, на към 40 км от границата с България.

Четири от цистерните се прекатурнаха, а една от тях стартира да изпуска амоняк, който токсини въздуха. В Пирот беше оповестено изключително състояние. Двама души загинаха вследствие на случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР