13 страни членки на Европейския съюз, сред които и България,

...
13 страни членки на Европейския съюз, сред които и България,
Коментари Харесай

България и още 12 членки на ЕС са против промяна в правилата на вземане на решения в съюза



13 страни членки на Европейския съюз, измежду които и България, се разпалиха против смяна в разпоредбите на взимане на решения в съюза, съобщи Франс прес.

България, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Литва, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словения и Швеция направиха общо изказване, в което предизвестяват, че в случай че бъде направено изпитание за смяна на договорите на Евросъюза в тази посока, ще бъде изразходвана на вятъра сила, която другояче би могла да бъде вложена в оправянето с рецесиите пред съюза - като войната в Украйна.

Става дума за условието избрани решения да се вземат с единогласие в Съвета на Европейския съюз. Едно от предложенията на приключилата през днешния ден едногодишна Конференция за бъдещето на Европа е решенията да се вземат с квалифицирано болшинство - с гласовете на минимум 15 от 27-те страни членки, с най-малко 65 % от общото население на Европейския съюз.

Подкрепа за това предложение изрекоха френският президент Еманюел Макрон и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР