13 работодатели бяха отличени по време на форума „Работодател на

...
13 работодатели бяха отличени по време на форума „Работодател на
Коментари Харесай

13 работодатели бяха отличени на форума „Работодател на годината – 2019”

13 работодатели бяха отличени по време на форума „ Работодател на годината - 2019 " на Агенцията по заетостта, чието шестнадесето издание се организира на 5 декември 2019 година в София. На тазгодишната гала премиите на работодателите връчиха заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, заместник-министрите на труда и обществената политика Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, както и изпълнителният шеф на Агенцишята по заетостта Драгомир Николов.
Тази година най-изявените работодатели, сътрудници на Агенцията по заетостта при обезпечаването на претовареност на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории:
- „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар "
и
- „ Успели дружно ".

В обичайна категория „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар " е отличен по един шеф от територията на деветте районни дирекции на Агенцията по заетостта в страната:

- За района на Благоевград - „ Степс Фуутсокс Юръп ", гр. Дупница. Фирмата се занимава с пакетиране и довършителни действия по производството на трикотажни произведения и е част от огромна интернационална компания, производител на незабележими чорапи. Обявила е 173 свободни работни места на първичния пазар на труда и е осигурила устойчива претовареност на 160 безработни лица. На служащите си дава доста положителни условия на труд, създала е система за спомагателни хонорари според от постигнатите резултати, обезпечава и превоз при заменен режим на работа.

- За района на Бургас - „ Аглика Трейд " ООД, гр. Велико Търново. Сферата на активност на компанията е произвеждане на висококачествени хавлиени кърпи, а през годините асортиментът е уголемен в софтуерни линии за произвеждане на разнообразни типове одеяла и постелъчно долни дрехи. Заявила е в бюрото по труда 31 свободни работни места и е наела 29 регистрирани безработни. Характерно за работодателя е, че обезпечава устойчива претовареност на безработни от групите в неравностойно състояние. Фирмата дава длъжностен превоз на към 100 от наетите от отдалечени, дребни обитаеми места в общината, както и образование на личния състав със лични средства по характерни специалности.

- За района на Варна - „ Електа 03 " ООД, гр. Варна. Компанията е профилирана в преработката на рапани, а продукцията й е най-вече за експорт. Разкрила е 49 свободни работни позиции и е наела 45 безработни, 27 от които са представители на уязвимите групи на пазара на труда - преобладаващо без подготовка и от ромски генезис. Осигурява безвъзмезден длъжностен превоз за 36 от наетите служащи от близките села, дава на чиновниците си доста положителни условия за отмора.

- За района на Ловеч - „ Леони България " ЕООД, гр. Плевен. Фирмата е част от фамилията на световен снабдител на артикули, решения и услуги за ръководство на сила и данни в автомобилния бранш и други промишлености и е нов вложител за района. През годината е декларирала 232 работни места в бюрото по труда, на които са наети 184 безработни от региона. От тях 162 са от уязвимите групи на пазара на труда. За чиновниците си обезпечава проведен автобусен превоз до работното място или финансови средства за пътешестване. Всички наети получават ваучери за храна и двуседмично образование на работното място.

- За района на Монтана - „ Се Борднетце - България " ЕООД, гр. Мездра. Компанията е производител на кабелни комплекти за автомобилната индустрия. Наела е в устойчива претовареност 279 безработни, от които 109 са за района на Монтана, в това число 55 безработни от уязвимите групи на пазара на труда. На част от служащите от обитаеми места, разнообразни от местонахождението на обектите, обезпечава безвъзмезден длъжностен превоз. Работодателят взе участие интензивно в проведени от бюрата по труда в района трудови тържища.

- За района на Пловдив - „ Розариум " ООД, гр. Пловдив. Дейността на компанията е обвързвана с произвеждане и търговия на българско розово масло, розова вода, лавандулово масло и вода, както и други етерични масла. Победителят за пловдивски район е обезпечил сезонна претовареност на 249 лица най-вече от уязвимите групи на пазара на труда - от ромския етнос и с ниско обучение. Осигурява безвъзмезден длъжностен превоз с рейс или опция за възобновяване на транспортни разноски при прилагане на персонални коли.
- За района на Русе - „ Пилко " ЕООД, гр. Разград. Фирмата е една от най-големите в страната за произвеждане и преправка на птиче месо. Продукцията ѝ се осъществя както у нас, по този начин и на интернационалните пазари. Наградена е за наемането на 121 служащи от над 20 села от Разградска област, като през годината е осигурила устойчива претовареност на 58 безработни лица. Предоставя опция за безвъзмезден длъжностен превоз за служащите от отдалечени обитаеми места, ваучери за храна, работно облекло.

- За района на София - „ Интегрейтид Микро-Електроникс България " ЕООД, гр. Ботевград. Компанията е част от интернационална конструкция, производител на електронни модули за автомобилната промишленост. Българският клон е преди всичко в автомобилното производството на компанията майка и е основен производител за Европа. През 2019 година е осигурила устойчива претовареност на примитивен пазар на 214 безработни, от които 165 са от района. От тях 68 са от уязвимите групи на пазара на труда.

- За района на Хасково - „ Арсенал " АД, гр. Казанлък. Компанията създава стрелково и артилерийско въоръжение, муниции, барут, пиротехнически произведения, спортни, ловни карабини и други Обявила е 412 свободни работни места на първичния пазар на труда и е осигурила устойчива претовареност за 362 безработни лица. На част от служащите обезпечава безвъзмезден длъжностен превоз и спомагателен бонус за раздалеченост, ежемесечно дава ваучери за храна, детска градина за децата на работещите, опция за безвъзмездни почивки на море през летния сезон и други
Новата категория „ Успели дружно " отличава съответни образци от взаимната активност на представителите на бизнеса, търсещите работа и бюрата по труда в страната. Работодателите, които равностойно печелят наградата са четирима:
- „ Булагро " АД, гр. Стара Загора. Работодателят реализира активност в региона на търговията с препарати за растителна отбрана, минерални торове и артикули на органичната и неорганичната химия. Притежава обекти в разнообразни райони на страната, в това число в гр. Нова Загора, където са ситуирани негова складова база и агромагазин. Безработното лице, част от тази номинация, се записва в бюрото по труда след работа в чужбина и е изправено пред избор - да се върне още веднъж зад граница или да остане в България. В резултат от дейната си активност и със съдействието на бюрото по труда в Нова Загора, лицето е наето на работа в „ Булагро " АД, получавайки опцията да поставя грижи за фамилията си в родината.

- „ Вита-АСИМП-ИПСМП-ФМР - доктор Светлана Чешмеджиева-Батева " ЕООД, гр. Сандански. Работодателят е доктор с кабинет по физиотерапия, който употребява услугите на бюрото по труда от 2018 година. Безработното лице пък е неколкократно регистриран незает, със мощно повредено зрение и без трудов стаж. Поради усложнението да се осъществя професионално, мъжът разчита напълно на съдействието на бюрото по труда в Сандански. В резултат от дейната взаимна работа с трудовите медиатори той е назначен - в началото в субсидирана претовареност - във „ Вита-АСИМП-ИПСМП-ФМР - доктор Светлана Чешмеджиева-Батева " ЕООД, като работодателят декларира предпочитание да задържи своя чиновник и след субсидирания интервал.
- „ Защитено жилище за лица с психологични разстройства ", гр. Монтана. Работодателят прави обществена услуга в общността, осъществяваща грижи за лица с психологични разстройства. Част от неговата съществена работа е да дава условия за независим метод на живот в предпазена среда. Търсещото работа лице е квалифициран бакалавър в компетентност „ Трудотерапия " и няма трудов стаж. Регистрира се в бюрото по труда в Монтана, като декларира своето предпочитание за работа по специалността си, и след сполучлива взаимна активност с трудовите медиатори е нает на работа в предпазеното жилище.

- „ Амева Юръп " АД, гр. Павел баня. Фирмата се занимава с произвеждане и търговия с хранителни артикули и питиета на територията на гр. Павел баня. Търсещото работа лице е от ромския етнос, с начално обучение и без трудов стаж, самотна майка с две деца, която няма опция да пътува до друго обитаемо място. След редица образования и мероприятия за професионално насочване и обосноваване за интензивно държание на пазара на труда, специалистите от бюрото по труда я насочват към уместно свободно място в консервната фабрика на „ Амева Юръп " АД, като компанията обезпечава длъжностен превоз. Към сегашния миг лицето продължава да работи при същия шеф.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР