13-годишното чудо Аарян Шукла от индийския щат Махаращра остави безмълвна

...
13-годишното чудо Аарян Шукла от индийския щат Махаращра остави безмълвна
Коментари Харесай

Дете „калкулатор“: 13-годишен постави рекорд за бързо смятане наум

13-годишното знамение Аарян Шукла от индийския щат Махаращра остави безмълвна огромна аудитория, когато извоюва купа от Световните върхове на Гинес с невероятните си математически умения. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.

На снимачната площадка на риалити сериала на организацията „ Lo Show Dei Record “, този „ човешки калкулатор “ сложи връх за най-бързо време за събиране мислено на петдесет петцифрени цифри единствено за 25,19 секунди . Това е почти едно прибавяне на всеки 0,5 секунди!

Докато Аарян стоеше на сцената и гледаше огромен екран, всичките 50 цифри мигаха пред очите му едно след друго, толкоз бързо , че тези, които се намираха по средата на публиката не можаха да прочетат и обработят всяко едно от тях, преди да изчезне и да бъде сменено от идващото число.

След като и последното число беше показано, Аарян отдели няколко секунди , с цел да приключи изчислението си мислено, преди да излезе с верния отговор пред смаяната навалица. От екипа на Рекордите на Гинес се срещнаха с него зад кулисите след сполучливия опит. Той показа по какъв начин е разкрил гения си:

„ Започнах да се занимавам с менталната математика на 6-годишна възраст и по-късно постепенно, последователно започнах /…/ да вземам решение по-трудни задания. След това започнах да отивам на надпревари и постепенно станах международен първенец. “

Всъщност Аарян е спечелил влиятелната Световна купа по ментална математика през 2022 година в Падерборн, Германия, и даже е един от членовете на борда на създателите на „ Global Mental Calculator Association “ /GMCA/. Мисията на GMCA е да насърчи съдействието сред „ човешките калкулатори “ , да разшири и укрепи менталната математика в международен мащаб, както и да бъде хазаин на първата по рода си лига за калкулации мислено.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР