13-годишният Кристиян от 6 В клас на пловдивското ОУ “Душо

...
13-годишният Кристиян от 6 В клас на пловдивското ОУ “Душо
Коментари Харесай

13-годишният Кристиян се обесил заради двойка в училище

13-годишният Кристиян от 6 В клас на пловдивското ОУ “Душо Хаджидеков ”, който постави завършек на живота си, помолил да излезе от час, тъй като си не запомнил учебника, след което не се върнал. Това описаха възпитаници от прилежаща паралелка.

“Питал госпожата по география да излезе и тя го пуснала. Той живее тук, доста покрай учебното заведение ”, изясни съученикът му Костадин Кънчев. Според него предходния час момчето получило двойка по математика, което го разстроило. Същата история описват и други деца от “Душо Хаджидеков ”.

“Кристиян беше отличен възпитаник, имаше единствено шестици. Не знаем по какъв начин е изкарал двойка, допускаме на домашно ”, споделиха смутени Стела Недялкова и Симона Дуковска. Двете девойки са били приятелки на 13-годишния Крис и го разказват като занимателен и ухилен. Карал съучениците си да се смеят. Категорични са, че не е имал проблеми с родителите си.

Директорката Грозденка Николова отхвърля младежът да е получил двойка. Тя не знае какво го е подтикнало да постави завършек на живота си. Но е безапелационна, че несъмнено повода не е слаба оценка. “Води се следствие, няма по какъв начин да знаем толкоз скоро ”, сподели тя. Според Николова децата реагират друго на нещастието и е най-добре за тях да бъдат дружно в този тежък миг, с цел да се поддържат. “Ако останат сами у дома, ще се разстроят още повече ", добави директорката, цитира 24 часа.

Тялото на Кристиян е намерено от майка му през вчерашния ден към 15,30 ч. в дома им. То е висяло на въже. От прокуратурата оповестиха, че се води досъдебно произвеждане за подкрепяне и склоняване към самоубийство. Днес ситуацията в учебното заведение беше тягостна. Родители се бяха събрали и плачеха пред постройката, а директорката анулира всички тържества и празнувания до края на образователната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР