124 000 българи до 29-годишна възраст нито работят, нито учат,

...
124 000 българи до 29-годишна възраст нито работят, нито учат,
Коментари Харесай

124 000 българи до 29-годишна възраст нито работят, нито учат

124 000 българи до 29-годишна възраст нито работят, нито учат, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на парламентарната Комисия по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева. Тя взе участие в откриването на форума „ Политики и начинания за младежка претовареност в България: провокации и направления “, проведен от Центъра за проучване на демокрацията.

Според нея досега не е изследвано задоволително какви са аргументите за тези данни. " Изключително значимо е да разберем какви са аргументите за това. Дали се коренят в ниското обучение, неграмотността, дали са свързани с това, че няма нужните умения, които работодателите търсят. Дали аргументите са в актуалните форми на труд и претовареност, които не са регламентирани законодателно и оттова една забележителна част от младежите не са забележими за държавната статистика, недоверието на младите към институциите или има и други аргументи, които не можем да забележим ", уточни Сачева.

Младите хора на възраст 25-29 година, които нито работят, нито учат или се образоват, са постоянно подценявана група в обществената политика на България. Това потомство започва своя професионален път директно след икономическата рецесия през 2008 година Изправени пред неизясненост и неустановеност във връзка с работата и общественото си благоденствие, тези младежи доста по-често са стопански неактивни или заемат несигурни работни места, показват от Центъра за проучване на демокрацията, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР