1200 подписа внесоха в община Елин Пелин граждани, които искат

...
1200 подписа внесоха в община Елин Пелин граждани, които искат
Коментари Харесай

В Елин Пелин искат референдум заради завод за преработката на найлонови торби


1200 подписа внесоха в община Елин Пелин жители, които желаят привикване на референдум. Желанието им е провокирано от новопостроения цех за преправка на найлонови торби в региона, съобщи БГНЕС.

До момента събраните подписи не вършат наложителен референдума и единствено от общинския съвет на града зависи дали ще се организира.

Жители на Елин Пелин настояват, че всичко към построяването на предприятието е станало тихомълком. Те недоумяват и по какъв начин обект, предопределен за склад за безалкохолни питиета, внезапно се трансформира в дружество, което събира найлоновите торби на България и Германия.

Зам.-кметът по екология и европейски планове в община Елин Пелин Николай Савов опроверга изказванията на жителите, че не са били осведомени за протичащото се там.Той твърди, че всички документи на компанията са били издадени за цех за преработване, а не като склад за безалкохолни.

Изпълнителния шеф на „ Интегра пластикс “ Юлиан Белев изясни, че предприятието сега е в тестов интервал и не работи с цялостния си потенциал.

„ На база на техническите параметри Регионална инспекция за опазване на околната среда счете, че няма потребност да се прави … Хората приказват за някакви неща, които не схващат и доста от изказванията им са некомпетентни. Не аз назначавам дали да се прави Оценка на въздействието върху околната среда или не “, сподели той.

Думите му, че не е имало потребност от Оценка на въздействието върху околната среда бяха доказани и от шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите - София инж. Ирена Петкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР