12 стипендианти на Фондация Америка за България ще развиват професионалните

...
12 стипендианти на Фондация Америка за България ще развиват професионалните
Коментари Харесай

Медия е:волюция търси млади таланти, които обичат да пишат и търсят истината

12 стипендианти на Фондация " Америка за България " ще развиват професионалните си ползи в публицистиката по време на програмата " Медия е:волюция ". Крайният период за кандидатстване по програмата е 30 април 2022.

В рамките на девет месеца участниците ще имат опция да работят с публицистични екипи и да събират журналистически опит. Успоредно с това, групата стипендианти ще имат и теоретични модули, отдадени на етични стандaрти в публицистиката, описване на истории, проверяваща публицистика, отразяване на деца в медиите и други За тях ще се провеждат и образователни визити в новинарски студиа и редакции. Специален фокус на програмата ще бъде и бизнес публицистиката.

За " Медия е:волюция " могат да аплайват студенти (трети и четвърти курс), магистри и млади експерти с не повече от 2 години професионален опит. Търсят се гении, които обичат да пишат от разнообразни специалности (вкл. публицистика и всеобщи връзки, стопанска система, бизнес, финанси, право, политология, европеистика, лингвистика и други

съдържа видео до 2 мин., в което претендентът споделя за упованията си от стратегия " Медия е:волюция ", три къси есета, отдадени на свободата на словото и желания за медия, в която да се организира стажът.

Одобрените стипендианти ще имат опция да проведат стажа си в до две медии, като стажовете ще стартират от 26 септември 2022 година Пълният лист с участващите медии и елементи за състезанието могат да бъдат открити на.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР