12-метровият електрически автобус Ивеко, който може да изминава межди 300

...
12-метровият електрически автобус Ивеко, който може да изминава межди 300
Коментари Харесай

След демонстрацията: Кога Пловдив ще има електробуси?

12-метровият електрически рейс Ивеко, който може да изминава межди 300 и 500 км с едно зареждане, бе показан от компания вносител през днешния ден в Пловдив. От компанията вършат обиколка из цяла България, като първата спирка е точно Пловдив. На презентацията бе и зам.-кметът по превоз Савина Петкова, като се срещна с характерностите и опциите на електрическия рейс, предава

Зам.-кметът разгласи, че сега се приготвят документите за кандидатстване на община Пловдив по грантова скица по развиване на районите за привличането на 20 млн. лв.. С тях могат да се обезпечат електробуси и зарядни станции за двете линии на „ Екобус –Пловдив ”. Линиите за 103 и 104. За тях ще са нужни, с цел да започват към 12 електробуса, с които да стартира сдружението на извършва курсове.

 Петкова не се ангажира със периоди, по кое време бихме могли да забележим сходен вид елекртробуси в града, като посочи, че първата крачка е община Пловдив да бъде утвърдена. Оттам нататък към този момент зависи оповестяването на публичната поръчка, какъв брой и на кои инстанции ще се жали от заинтригувани компании. 

Приоритет номер 2 на общинското сдружение „ Екобус ” е допустимо по-скоро да се построи хранилище и техническа база на терена от  18 декара в регион Тракия. В случая обаче за подобен вид действия не се планува европейско финансиране и община Пловдив сама би трябвало да откри финансирането за това. От компанията обясниха, че сходен вид електробуси към момента не се движат в България, само че към този момент в редица страни в европейския съюз, измежду който Чехия, Италия, страни от Скандинавия и други към този момент експлоатират сходен преносим състав.

Цените на подобен вид рейсове са сред 350 -500 хиляди евро според от оборудването и техническите параметри.  Гаранцията също варира сред 6 и 10 години. Самата компания производител пък има уговорката да подменя батериите, щом потенциалът им падне под 70%.  Представителят на компанията сподели още, че е доста условно да се приказва в какъв период могат да се доставят тези електробуси, откакто бъде подписан контракт. Към днешна дата обаче нито един производител не дава период под 1 година за доставка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР