12-годишно момче от Бургас спря разразил се пожар край езерото

...
12-годишно момче от Бургас спря разразил се пожар край езерото
Коментари Харесай

Без страх от огъня: Как 12-годишно момче от Бургас спря пожар край езерото Вая?


12-годишно момче от Бургас спря разразил се пожар край езерото Вая, което е. Когато видяло пламъците, детето, без да се колебае, извикало татко си и се върнало да гаси огъня.

В неделя следобяд Никола кара колело, когато вижда пламъците, на метри от жп линията и покрай мястото, където различен пожар преди месец заплаши предпазени типове птици.

Снимка: bTV


„ Върнах се у дома и незабавно започнах да диря бутилка или кофа. Видях една бяла кофа и я взех. Извиках татко ми и дружно дойдохме до тук. След това почнахме да гасим, взимахме вода от изтекла тръба “, споделя Никола Байкушев.

Теренът е мъчнопроходим за Никола и татко му гасят на ръка.

„ Горя ей там голям пожар, там тлееше и гореше, също по този начин много необичайно беше - огънят си правеше туне. Гореше подземен. Намирах от кое място избива огънят и там заливах вода “, изясни момчето.

Снимка: bTV


Налага му се да мъкне над 150 кофи с вода.

„ Видях, че дребният ми наследник съумя да погаси най-важните огнища. Вдъхна ми убеденост, че можем да овладеем пожара, без да сигнализираме на 112. С нашите дейности може би спасихме местообитанията на птиците “, съобщи Галин Байкушев - татко на Никола.

„ Не се уплаших от пожара, само че се уплаших от влака, който минава по линията и се притеснявах, че някоя цистерна може да има теч, задоволителна е една искра, да се взриви целия трен “, споделя Никола.

Уменията си да гаси пожари момчето придобива в клуб „ Млад огнеборец “.

Баща и наследник се надяват да няма различен случай на безконтролно палене на огън. Но в случай че видят пожар отново са подготвени да се притекат на помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР