12-годишната Елена Узунова и 11-годишната Ванюша Касимова са отличени за

...
12-годишната Елена Узунова и 11-годишната Ванюша Касимова са отличени за
Коментари Харесай

Две ученички от Русе получиха грамоти от ОДМВР - Русе

12-годишната Елена Узунова и 11-годишната Ванюша Касимова са отличени за своята доблестна постъпка

Децата заслужиха признанието и засвидетелстваното почитание от хората в униформи, поради достойното им държание в една елементарна привидно житейска обстановка.

12-годишната Елена Узунова е ученичка в Национално учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов ", а 11-годишната Ванюша Касимова в СУ „ Възраждане “. Двете девойки са приятелки и по време на една от разходките си в града те намират на скамейка в парк мъжки портфейл със солидна сума пари, персонални документи и банкови карти. След малко разискване на обстановката, какво и по какъв начин да създадат с откритото, с цел да бъде върнато на притежателя му, двете девойки вземат най-правилното решение да предадат движимостта в полицията и я занасят в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.  Скоро по-късно служители на реда се свързали със  собственика на изгубените пари и документи и са му ги предали.

Вчера и през днешния ден Елена и Ванюша бяха посетени в образователните си заведения от чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В Национално учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " гостуваха основен контрольор Пламен Първанов, шеф на Първо районно управление (на МВР), дружно със свои сътрудници от охранителна полиция и детската педагогическа стая, а в СУ „ Възраждане “ - основен контрольор Явор Янков, шеф на Второ районно управление (на МВР), дружно с сътрудници от аналогичните структури в неговото районно ръководство.

В рамките на извършените срещи Елена и Ванюша получиха поздравления от чиновниците на реда, които изказваха откровеното си удивление и признателност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е заслужен образец за подражателство от дребни и огромни, както и за положително образование, а честността, честността и положителните каузи постоянно имат смисъл и съставляват стойностен модел на държание. Те насочиха своите поздравления и към фамилиите и учителите на децата.

Двамата началници на районни ръководства връчиха грамоти на ученичките, подписани персонално от шефа на ОДМВР – Русе, както и комплекти от тениска и шапка, носещи знака на регионалната дирекция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР