12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Ние сме

...
12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Ние сме
Коментари Харесай

Ново място: Nosferatu

12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова

" Ние сме от Истанбул и там няма такива магазини ", споделят едни от първите клиенти за деня. Чужденци, само че от Англия, са и последните от миналата вечер.

Отворилият преди дни магазин Nosferatu е следващото място, ориентирано към ценителите на крафт бира в България и любопитните към локалните марки посетители. Това, което отличава магазина, е наличието на неведнъж награждаваната немска бира Camba, опцията да се купи наливен Glarus за у дома, дегустационната зала. В селекцията влизат Pohjala, Flying Monkeys, Mikkeller, Aviator, Lindemans, Duvel, To Ol, Anchor, Flying Dog, Hills, българските марки Blek Pine, " Диво питие ", " Витошко лале ", Glarus, " Бял щърк ".

Основател на мястото е Христо Красимиров, преди изработвал рамки на картини и прочут в музикалните среди като вокалист на съществуващата от четиринадесет години метъл група Vrani Volosa. Отваря магазина малко след последните им изяви отвън страната, а тези елементи подсказват каква музика може да очаквате като декор в магазина. В близко бъдеще той възнамерява да разшири активността на пространството с прожекции на остарели хорър филми от 20-те и 30-те години на ХХ век, слагането на стелажи със зинове на български създатели и остарели sci-fi комикси.

За тези културни ползи свидетелства и интериорът - след няколко крачки в наименувания на немския вампирски филм от 1922 година магазин и се изправяте пред погледа на различен прочут върколак в киното - унгарския артист Бела Лугоши като Дракула.

Според Христо няма заплаха от пренасищане на пазара – счита другите крафт магазини за сътрудници, не за конкуренция, и преглежда клиентите по-скоро като опция за съставяне на общество към крафт бирите. Не вижда и намаляване на интереса към тях. " В множеството случаи хората, които идват, не са най-запознатите с крафт културата, а тези, които са любопитни да схванат повече към марките. "

Nosferatu се намира на бул. " Патриарх Евтимий " 28 и работи всеки ден от 10 до 22 ч.
Adidas създадоха маратонки особено за започващия в Мюнхен Октобер фест (16 септември – 3 октомври). Обувките са промазани, с фабрично покритие, което ги защищава от обичайните опасности на фестивала – заливане с бира или резултатите от препиването с нея. Маратонките от лимитираната серия са в продажба на цена от 200 евро за чифт. Моделът уместно се назовава PROST ( " наздраве " на немски). www.43einhalb.com
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР