12,5% - около 65 лв., е средното увеличение на пенсиите

...
12,5% - около 65 лв., е средното увеличение на пенсиите
Коментари Харесай

Гьоков: Няма да има ощетени пенсионери от преизчислението

12,5% - към 65 лева, е междинното нарастване на пенсиите от 25 декември. Всичко останало е изкривена пенсионна система, тъй като коронавирус добавката няма място в нея. Това. Репликата му бе провокирана от сметките, че пенсиите в действителност се усилват единствено с 10 лева Те идват от обстоятелството, че от 25 декември минималната пенсия е 370 лева, а от 1 януари коронавирус добавката е 60 лева При 300 лева минимална пенсия и 120 лева добавка до момента, тези пенсионери (те към този момент са половината от всички) получаваха 420 лева, а в този момент ще получават 430 лева

Както " Сега " неведнъж писа, действителното нарастване през нарастването на коефициента за всяка година автентичен стаж за доста хора ще се окаже по-малко от 120-те лева, раздавани на калпак в последните 3 месеца на 2021 година Затова и от този месец до края на юни ще се изплаща още веднъж коронавирус добавка, която ще е 60 лева месечно.

" Ковид добавката беше популистко решение на Народното събрание. То даде глътка въздух на пенсионерите, само че не почиваше на действителни планове ", разяснява през днешния ден общественият министър.

" Пенсиите няма да бъдат по-ниски от това, което хората са получавали през декември. Ако идентифицираме група, която е по някакъв метод наранена от размера на пенсията, ние ще поправяме още от идващия месец това ", увери Гьоков. Хората с повече стаж ще имат по-голямо нарастване, изясни той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР