115-ата годишнина на българското военно разузнаване и празника на Служба

...
115-ата годишнина на българското военно разузнаване и празника на Служба
Коментари Харесай

Българското военно разузнаване чества 115 години от създаването си

115-ата годишнина на българското военно разузнаване и празника на Служба „ Военно разузнаване “ бяха маркирани през днешния ден, 12 януари.

Честването стартира с молебен за здраве, отслужен от Негово високопреосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп в наличието на министър-председателя на Република България Гълъб Донев, министъра на защитата Димитър Стоянов, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на защитата Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на кабинета на министъра на защитата Владко Владов.

Министърът на защитата Димитър Стоянов съобщи, че достиженията и имената на българските военни разузнавачи остават надалеч от публичното внимание, само че както военното и държавното управление, по този начин и нашата общност високо правят оценка мястото на Службата в системата за национална сигурност. „ Военното разузнаване се употребява със справедливо доверие и престиж измежду партньорските структури в границите на НАТО и Европейски Съюз. Доверие, което е и отлична оценка за работата на управлението и на персоналния състав “, сподели министър Стоянов.

Адмирал Емил Ефтимов очерта главните провокации, които нарастнаха през последната година поради военните дейности на Руската федерация, усложнената среда на сигурност на Балканите и засиления миграционен поток. “Уверен съм, че и през 2023 година ще работите умело и мотивирно в отбрана на националната и групова сигурност от външни похищения, опасности и закани и ще отстоявате престижа на Службата ”, сподели адмирал Ефтимов.

Директорът на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев акцентира, че Службата се усеща предпазена и обезпечена да продължи осъществяването на дилемите си. Той изрече своята благодарност към персоналния състав, с чиито старания и качества се осъществя капацитета на военното разузнаване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР