1100 ваксини срещу Covid-19 са поставени в имунизационните центрове в

...
1100 ваксини срещу Covid-19 са поставени в имунизационните центрове в
Коментари Харесай

1100 ваксини срещу Covid-19 са поставени в Благоевградско

1100 ваксини против Covid-19 са сложени в имунизационните центрове в област Благоевград единствено за един ден. В лечебни заведения с затруднения от коронавирусна зараза са настанени 327 пациенти, като 16 от тях са в интензивни отделения. 

Шест лаборатории в региона получиха от РЗИ 2000 безвъзмездни антигенни теста, като ще се заплаща единствено операцията, варираща сред 5 и 10 лв., което е написано в договорите със Здравната каса. Рекорден брой васкинации -1100 са направени във вчерашния ден в имунизационните кабинети. Тази заран пред РЗИ чакаха над 40 индивида:

" Идвам да се имунизирам, тъй като по този начин ми се постанова в работата. Нито съм го прекарал Covid, нито нищо. Искам да се предпазя ".

" Ваксиниран съм с първа, втора и в този момент пристигам за трета доза. Работата ми го постанова, в инфекциозния център, където хората са с хронични болести и за мен е наложително ".

Натискът върху лечебните заведения продължава да се ускорява, което постанова откриване на нови Covid кревати. Най- доста пациенти с Covid-19 са признати в регионалната болница-близо 100, като 9 от тях са в реанимация.

Заради прекосяване на границата от 750 инфектирани на 100 хиляди души, учебните заведения в общините Сандански и Кресна от понеделник минават напълно на отдалечено образование.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР