11 танкера с втечнен природен газ се очакват през септември

...
11 танкера с втечнен природен газ се очакват през септември
Коментари Харесай

И през септември "Булгаргаз" ще получи доставка през Ревитуса

11 танкера с полутечен природен газ се чакат през септември на терминала в Ревитуса край Атина. Това оповестява гръцкото бизнес издание „ New money “, базирайки се на „ ДЕСФА “ - гръцкият оператор за транспорт на газ и притежател на терминала. Съгласно графика - един кораб  ще бъде разтоварен идващия месец на Ревитуса за сметка на „ Булгаргаз “. А различен е бил разтоварен преди дни.

Въз основа на окончателния месечен график за разтоварване на „ ДЕСФА “, от 1 до 26 септември, на терминала за полутечен природен газ Ревитуса ще дойдат общо 546 231 кубични метра полутечен природен газ. Част от него ще се изнася и за България, прецизира гръцкото бизнес издание „ New money “.

По-конкретно, според проекта за разтоварване на терминала край Атина - на 8 септември, за сметка на „ Булгаргаз “, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра полутечен природен  газ. Съгласно програмата на притежателя на терминала, товарът ще може да бъде арестуван в Ревитуса до 18 дни. Втечненият газ ще дойде с танкера „ QOGIR “, прецизират от гръцката държавна компания „ ДЕСФА “.

Изданието „ New money “ напомня и графика за настоящия август по разтоварването на полутечен природен газ в Ревитуса. Съгласно него - на 13 август, за сметка на „ Булгаргаз “, са пристигнали 96 012 кубични метра полутечен природен газ. Те са били докарани с танкера „ OAK SPIRIT “.

Гръцкото издание отбелязва, че спрямо предстоящите този септември 11 танкера на Ревитуса, предходната година за същия интервал те са били единствено 3, а по-миналата - 5.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР