11 национално представителни организации на хора с увреждания защитиха зам.

...
11 национално представителни организации на хора с увреждания защитиха зам.
Коментари Харесай

11 организации на хора с увреждания бранят Султанка Петрова

11 национално представителни организации на хора с увреждания опазиха зам. обществения министър Султанка Петрова в писмо.
 В обединението няма земетресения, а леки трептения, заключи Томислав Дончев  Българска социалистическа партия прикани за оставката на зам.-министър Султанка Петрова  Съпругът и зетят на зам. министър управляват компанията със починалия охранител
Нейната оставка бе поискана през вчерашния ден от Българска социалистическа партия, откакто стана ясно, че компанията, в която е работил откритият мъртъв в Партийния дом охранител Димитър Тасев, е обвързвана с Петрова. Тя е била съучастник в нея, а в този момент брачният партньор ѝ Петю Петров я ръководи.

Петрова е бе предпазена от 11-те организации, а писмото им бе публикувано до медиите от Вътрешна македонска революционна организация. Султанка Петрова бе народен представител от обединението на Вътрешна македонска революционна организация и нФСБ в 43-ото Народно заседание.

Вчера социалистите се обърнаха към Обединени патриоти, от чиято квота е тя, с искане да я смъкват от поста ѝ. " Като почтени патриоти, дайте образец, че за Вас спорът на ползи в политиката е неприемлив ", пишат от Българска социалистическа партия. 

Конфликт на ползи няма, е тезата на ръководещите, изразена през днешния ден и от вицепремиера Томислав Дончев.

Писмото е изпратено до ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и обществения министър Бисер Петков, който също остана на поста си след отбрана на неправителствени организации.

В писмото си организациите акцентират, че през последните месеци обстановката в обществената сфера е " с отрицателен темперамент ", тъй като се отсрочва използването на промени, които са чакани от дълго време от общността на хората с увреждания. Според тях настояването на оставка е " напън " над експерт, зареден с сила, предпочитание и упоритост за промени в интерес на хората с увреждания. Той би влошил обстановката, считат те.

" Експертността се натрупва с години опит и познания и не трябва да бъде жертвана с лека ръка ", пишат от организациите.

" Отстраняването на следващ зам.-министър от процесите по правене на тези промени ще реалокира разговора в друга посока за следващ път и ще се откри опрощение работата да не се свърши и хората с увреждания да не бъдат подкрепени.

Експертите в региона на хората с увреждане са незадоволителни и всеки един от тях е скъп за решение на тези комплицирани проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтият напън, а се мисли повече в вероятност, толкоз възможностите за добра политика в областта на хората с увреждане е по-сигурна ", приключват писмото си подписалите го: Адриана Стоименова – Стефанова, зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет; Веска Събева от Асоциацията на родители на деца с епилепсия; Красимир Коцев от Съюза на инвалидите в България; Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България; Мая Викторова от българска асоциация " Диабет " ; Лазар Живанкин от Асоциацията на родители на деца с нарушено зрение; Мария Кръстева от Асоциацията на родителите на деца с повреден слух; Виолета Антонова от Българската асоциация за невромускулни заболявания; Светослав Чернев от Националната организация „ Малки български хора ”; Павел Савов от Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт и Георги Георгиев  от Националния алианс за обществена отговорност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР